Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Η ΔΕΔΑ στέκεται πάντα αρωγός στις ανάγκες του ΔΣΣ… Παρέδωσε 10 απινιδωτές

Το Δ΄ Σώμα Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») που εδρεύει στη Ξάνθη ιδρύθηκε πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και πήρε μέρος σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις που συμμετείχε η Ελλάδα μέχρι τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα το 1941.Επανασυστάθηκε το 1976, με σκοπό τη φύλαξη των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της ΔΕΔΑ και των έργων φυσικού αερίου που εκτελεί στην Θράκη θωρακίζοντας ενεργειακά τη πατρίδα μας, είχα την χαρά να επισκεφτώ την έδρα του ισχυρότερου σχηματισμού του στρατού μας με το έμβλημα που εμπνέεται από τον Μ. Αλέξανδρο : ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ (με το ξίφος έλυσε το δεσμό) αλλά και να δω από κοντά την ηρωική σημαία που κρατούσε ο ελληνικός στρατός κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων απελευθερώνοντας τη πόλη της Ξάνθης.

Η ΔΕΔΑ στέκεται πάντα αρωγός στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Σήμερα με χαρά παραδώσαμε 10 απινιδωτές που θα καλύψουν τις ανάγκες τους και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο ιατρικής φροντίδας. Θερμές ευχαριστίες στον Αντιστρατηγό Ιωάννη Τσιοπλο, Διοικητή του Δ Σώματος Στρατού.

Σχετικά Άρθρα