Ατζέντα Τελευταία Νέα

ΞΑΝΘΗ | Εκδήλωση αλληλεγγύης στην απεργία των εργατών στη “Μαλαματίνα”

Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Μαλαματίνα»

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Εκδήλωση – Συζήτηση, Σάββατο 26 Νοέμβρη, 7:00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (ΠΡΟΚΑΤ), με τη συμμετοχή απεργών της «Μαλαματίνα»

Ομιλητής: Γιώργος Λιάκας, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»

Θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης

Οι εργαζόμενοι/ες στη «Μαλαματίνα» κλείνουν τέσσερεις μήνες απεργίας και συνεχίζουν(!!) διεκδικώντας τα πιο βασικά τους δικαιώματα: το ωράριο, τους μισθούς, την ίδια τη δουλειά τους. Παλεύουν για να ακυρωθούν οι μαζικές απολύσεις, για να έχουν Συλλογική Σύμβαση εργασίας χωρίς μειώσεις μισθών, για ένα καλύτερο αύριο κόντρα στην εξαθλίωση που ζούμε όλοι μας.

Η διοίκηση της εταιρίας αφού πήρε εκατομμύρια από κρατικά δάνεια για να κάνει τη δήθεν «εξυγίανση» της, άρχισε να ξηλώνει ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Θέλει, αυτό που θέλουν όλα τα αφεντικά: κατάργηση του 5νθήμερου-8ωρου, πετσόκομμα των μισθών, μαζικές απολύσεις και μετά προσλήψεις για ένα κομμάτι ψωμί, διάλυση του σωματείου.

Για να σπάσει την απεργία, η εργοδοσία, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που της παρέχει απλόχερα η Κυβέρνηση. Τα ΜΑΤ, τα χημικά, το ξύλο και τις συλλήψεις για να μπουν με τη βία στο εργοστάσιο οι απεργοσπάστες και να τρομοκρατηθούν οι απεργοί. Τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς και όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο με πρώτο και καλύτερο το νόμο 4808/21 (ν. Χατζηδάκη), για να βγει παράνομος ο αγώνας και να τσακιστεί το σωματείο.

Όμως ο αγώνας συνεχίζεται, οι απεργοί αντέχουν!! Παίρνουν δύναμη από το δίκαιο των αιτημάτων τους και την πλατιά συμπαράσταση που εισπράττουν τόσο στις πύλες του εργοστασίου, όσο και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η απεργία στη «Μαλαματίνα» αποτελεί αυτή την περίοδο της βάρβαρης επίθεσης, της φτώχιας, της εξαθλίωσης και του εργασιακού μεσαίωνα, φωτεινό παράδειγμα αγώνα και συνέχεια των αγώνων στην e-food, στην Cosco, στη Λάρκο, στην Καβάλα Όιλ.

Η νίκη της απεργίας, θα είναι νίκη για όλο το λαό και τη νεολαία. Θα συμβάλει στην αγωνιστική διέξοδο της οργής που φουντώνει στις λαϊκές μάζες και που ως ένα βαθμό εκδηλώθηκε με την απεργία στις 9 Νοέμβρη και με τις πορείες στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Θα φωτίσει το δρόμο του αγώνα, τον μοναδικό δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας. Γι’ αυτό χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων μας. Μ’ αυτή την έννοια είναι απαράδεκτη η στάση του Εργατικού Κέντρου της πόλης μας, που ζήτησε «ενοίκιο» για να παραχωρήσει την αίθουσα, προκειμένου να γίνει η εκδήλωση αλληλεγγύης.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ!
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4808/21
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

Αριστερή Αγωνιστική Κίνηση Εκπ/κών Α/βάθμιας
Αγωνιστικές Κινήσεις Φοιτητών
Ταξική Πορεία

Σχετικά Άρθρα