Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

ΙΧ παρέσυρε εργαζόμενη σε καφέ της Παλιάς Πόλης… (Της έσπασε το πόδι)

Για το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ σε ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ στην ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Η Ένωση μας καταγγέλλει τις συνθήκες που συνέβη το νέο εργατικό ατύχημα σε κατάστημα εστίασης, εχθές το μεσημέρι Παρασκευή 18 Νοέμβρη, στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, όπου εργαζόμενη την ώρα εργασίας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και της έσπασε το πόδι. Δυστυχώς ένα τέτοιο περιστατικό ήταν θέμα χρόνου να συμβεί στους δρόμους της Παλιάς Πόλης στην πιο τουριστική περιοχή της, που συνυπάρχουν μουσεία, καφετέριες, ταβέρνες και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων θέτουν διαρκώς σε κίνδυνο εργαζόμενους και πελάτες, καθώς οι πολύ στενοί δρόμοι είναι ανοιχτοί για τη διέλευση οχημάτων.

Σοβαρές ευθύνες έχουν οι εργοδότες, αλλά και οι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο και τις άδειες για χρήση και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση, σε ένα τόσο στενό και επικίνδυνο σημείο, όπου συνάδελφοι καθημερινά δίνουν τον αγώνα για το μεροκάματο ουσιαστικά μέσα στον δρόμο. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ότι αμέσως μετά το ατύχημα, μαζεύτηκαν άρον – άρον τα τραπεζοκαθίσματα για να μπορέσει να έρθει το ασθενοφόρο και να παραλάβει την εργαζόμενη.

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στην συναδέλφισσα, απαιτούμε την διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές, για την ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα