Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΓΝΞ : Ημερίδα με θέμα “Επιλεγμένα θέματα Χειρουργικής Παχέος Εντέρου” πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα: “Επιλεγμένα θέματα Χειρουργικής Παχέος Εντέρου”  το Σάββατο 12 Νοεμβρίου  στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Την παρακολούθησαν πάνω από 90 άτομα με συμμετοχές από τα Ιωάννινα μέχρι το Διδυμότειχο,  με ομιλίες  πολύ υψηλού επιστημονικού επιπέδου που έδωσαν πολλές απαντήσεις σε τρέχοντα θέματα της Χειρουργικής ογκολογίας του παχέος εντέρου

Η επιστημονική αυτή εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος για μια όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση αλλά και για ανάδειξη των Περιφερειακών Νοσοκομείων με ομιλητές κατά κύριο λόγο από τα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τρέχοντα χειρουργικά προβλήματα αλλά και για μια πιο εν τω βάθει προσέγγιση σε θέματα Ογκολογίας του Παχέος Εντέρου όπως απαιτεί η Σύγχρονη Χειρουργική Ογκολογία.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας δόθηκαν  απαντήσεις από εξαιρετικούς ιατρούς επιστήμονες  για θέματα καλύτερης χειρουργικά ογκολογικής προσέγγισης σε μια σειρά συχνών χειρουργικών επεμβάσεων όπως είναι αυτές του παχέος εντέρου και του ορθού.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μιχαήλ Α. Καρανίκας,ουσιαστική ήταν η  στήριξη του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Γεώργιου Γεωργίου, της κ. Έλενας Ροφαέλα Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που ήταν παρούσα σε όλη την εκδήλωση, της Διευθύνουσας του Νοσοκομείου  Ξάνθης αλλά και του Τεχνικού προσωπικού που βοήθησαν τα μέγιστα να πραγματοποιηθεί αυτή η ημερίδα της ΧΕΒΕ  με απόλυτη επιτυχία.

Ο κ. Μιχαήλ Α. Καρανίκας MD, ΜSc, PhD, FACS, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  αναφέρθηκε στην ημερίδα και σε όλους αυτούς που συνέβαλαν για την επιτυχημένη διοργάνωσή της.   

«…Άλλη μια Ημερίδα έφτασε στο τέλος. Μια ημερίδα που την παρακολούθησαν πάνω από 90 άτομα με συμμετοχές από τα Ιωάννινα μέχρι το Διδυμότειχο,  με ομιλίες  πολύ υψηλού επιστημονικού επιπέδου που έδωσαν πολλές απαντήσεις σε τρέχοντα θέματα της Χειρουργικής ογκολογίας του παχέος εντέρου.  Τίποτα δε θα γινόταν χωρίς τη στήριξη του κ. Γεώργιου Γεωργίου Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, της κ. Ελενας Ροφαέλα Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που ήταν παρούσα σε όλη την εκδήλωση, της Διευθύνουσας του Νοσοκομείου  Ξάνθης αλλά και του Τεχνικού προσωπικού που βοήθησαν τα μέγιστα να πραγματοποιηθεί αυτή η ημερίδα της ΧΕΒΕ  με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστώ επίσης όλους τους ομιλητές, σχολιαστές, και προέδρους που παρά την κακοκαιρία έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να συμμετέχουν και να μεταδώσουν την τόσο πολύτιμη εμπειρία τους. Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και φοιτητές που κόσμησαν με την παρουσία τους το αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Επόμενη ημερίδα στα Ιωάννινα. Konstantinos Vlachos σειρά σου!!..»

Σχετικά Άρθρα