Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ευχαριστήριο των Εβριτών Ξάνθης με την ολοκλήρωση του 8ου Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 το 8ο Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων. Το φεστιβάλ, που είναι πλέον θεσμός για την πόλη της Ξάνθης, αποτελεί έργο του Συλλόγου μας. Γεννήθηκε ως ιδέα στο μυαλό κάποιων μελών του, με σκοπό, αφενός να βοηθήσουν στην προβολή της πόλης και αφετέρου να προβάλουν στοιχεία ιστορικής και θρησκευτικής αξίας της περιοχής μας.

  Για τους λόγους αυτούς επιλέχθηκε  για τη διεξαγωγή του ο μήνας Νοέμβριος κάθε έτους, κατά τον οποίο η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του προστάτη του συλλόγου μας, Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, με καταγωγή από το Διδυμότειχο, στον οποίο θρύλοι και ιστορικές αναφορές αποδίδουν τους τίτλους, του  Ελεήμονος Αυτοκράτορα καθώς και του Μαρμαρωμένου Βασιλιά.

Ως εκ τούτου το Φεστιβάλ Παιδικών χορευτικών Συγκροτημάτων, αποτελεί πνευματική περιουσία του συλλόγου μας, με ημερομηνία πρώτης πετυχημένης διεξαγωγής, το Νοέμβρη του 2013.

Ως Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, ο οποίος δικαίως φέρει τον τίτλο του φορέα μελέτης και ανάδειξης του θρακικού πολιτισμού και όλες του οι δράσεις βασίζονται στον εθελοντισμό και την αξιοσύνη των μελών του, θεωρούμε πως είναι άδικη η μη προβολή της συμμετοχής μας στο σχεδιασμό, τη διοργάνωση και την διεξαγωγή  του φετινού Φεστιβάλ από  ΜΜΕ της πόλης μας, καθώς το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, μας αναφέρει ξεκάθαρα ως συνδιοργανωτές.  Ζητούμε δίκαια και αμερόληπτα να κρίνεται ο Σύλλογος από τα πεπραγμένα του.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας (και των οποίων σωστός κατάλογος είναι ο ακόλουθος)  :

  1.  Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης
  2.  Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας
  3.  Σύλλογος κατοίκων Ευόσμου Θεσσαλονίκης Κύριλλος και Μεθόδιος
  4. Χορευτικός Λαογραφικός όμιλος Καρδίτσας  Καλλίχορος
  5. Σύλλογος κατοίκων δυτικής Θεσσαλονίκης  Πήγασος
  6. Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης
  7.  Μορφωτικός χορευτικός λαογραφικός όμιλος Παλαμά Καρδίτσας  Οι Καραγκούνηδες
  8.  Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων
  9.  Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου  Τα Δίδυμα τείχη
  10. Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής
  11. Σύλλογος Ποντίων χορευτών Ξάνθης  Τραντέλλενες
  12. Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου
  13. Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης  Ο Λεπενιώτης
  14.   Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης

Ευχαριστούμε επίσης το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, καθώς επίσης και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.  

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Παντελεήμονα 

Τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη Εμμανουήλ

Τον βουλευτή Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη Σπύρο

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κουρτίδη Κων/νο

Την  Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

Tον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χατζηπέμου Χρήστο

Το Φροντιστήριο Νέα Γνώση

Το τμήμα Σαμαρειτών ΕΕΣ Ν. Ξάνθης

Την Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών κρίσεων ΟΔΙΑΚ

Τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα εθελοντών (μελών του Συλλόγου), που,  όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος,  εργάστηκαν με συνέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια για την ομολογουμένως από όλους, πετυχημένη διεξαγωγή του.

Σχετικά Άρθρα