Τελευταία ΝέαΤεχνολογία

Όμιλος Italgas και τεχνολογία Picarro Surveyor για την εποπτεία των δικτύων φυσικού αερίου

Το σύστημα Picarro Surveyor αποτελεί την πιο προηγμένη τεχνολογία που διατίθεται σήμερα για την εποπτεία των δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Έχει εισαχθεί στις δραστηριότητες της Italgas από το 2018 και χάρη στην καινοτομία του έχει συμβάλλει στον περιορισμότων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίουκοντά στο 0,1%.

Το σύστημαPicarro χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη τεχνολογία ανίχνευσης που ονομάζεται CRDS (CavityRing-DownSpectroscopy), η οποία, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ταχύτητα εκτέλεσης των ελέγχων, καθώς και το εύρος των περιοχών που εποπτεύονται.

Το σύστημα τοποθετείται σε ειδικά οχήματα τα οποία είναι εξοπλισμένα με συσκευές προσδιορισμού της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του ανέμου, ενώ είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή «σακιδίου πλάτης» για την πεζή ανίχνευσηενδεχόμενων διαρροών σε περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων. Προσφάτως, εγκαταστάθηκε επίσης σε σκάφη της Italgas που δραστηριοποιούνται  στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Τα βασικά πλεονεκτήματα και οφέλη από τη χρήση της τεχνολογίαςPicarro είναι:

·         εξασφάλιση τριπλάσιας ευαισθησίας στην ανίχνευση της παρουσίας αερίου στον αέρα (ppb-μέρη ανά δισεκατομμύριο αντί ppm-μέρη ανά εκατομμύριο) σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από άλλους διαχειριστές.
·         δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείται η ακριβής όδευση του υπόγειου αγωγού, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα ύπαρξης πιθανών εμποδίων κατά τη διαδρομή.
·         ανιχνεύεται τόσο η παρουσία μεθανίου όσο και αιθανίου, παρέχοντας ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα σχετικά με την ποσότητα των μορίων αερίου στον αέρα και 
προσδιορίζοντας γρήγορα και με ακρίβεια τη θέση της πιθανής διαρροής.
Η υιοθέτηση της τεχνολογίας Picarro αποτελεί μέρος της ευρύτερης διαδικασίας ψηφιοποίησης που υλοποιεί η Italgas εδώ και χρόνια, με στόχο την παροχήαποτελεσματικών, βιώσιμων και ασφαλών υπηρεσιών προς τις κοινότητες και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Από την αρχή της εφαρμογής της, η τεχνολογία Picarro συνέβαλε στην επίτευξη αξιοσημείωτων αποτελεσμάτων, επιτρέποντας στην εταιρεία να εποπτεύεικατά150% περισσότερα χιλιόμετρα δικτύου σε σχέση με το κατώτερο όριο που ορίζει η Ιταλική ρυθμιστική αρχή (περίπου 38.000 χιλιόμετρα δικτύου έναντι 15.000 απαιτούμενων). 
Χάρη στηδέσμευσή της για διαχείριση και μείωση εκπομπών αερίου, η Italgas έλαβε τη διάκριση «GoldStandard» για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην έκθεση του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Εκπομπών Μεθανίου (IMEO) που δημοσιεύτηκε από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πως μπορείς να συνδεθείς με το Φυσικό Αέριο στην Ξάνθη;

Το Φυσικό Αέριο Ξάνθης, ως τεχνική εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου, μπορεί να σας παρέχει όλες τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε για την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης, ζεστών νερών χρήσης ή μαγειρέματος με φυσικό αέριο και αναλαμβάνει από την αρχή και εξολοκλήρου την μελέτη του χώρου σας αλλά και την εγκατάσταση συσκευών Λέβητα ή κουζίνα μαγειρέματος.

Αναλαμβάνουμε την σύνταξη της αίτησης σας προς την ΔΕΔΑ, την σύνταξη μελέτης Εσωτερικής Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου, την υλοποίηση της κεντρικής παροχής του διαμερίσματός σας από την πιλοτή προς το διαμέρισμα, την πώληση και εγκατάσταση λέβητα Φυσικού Αερίου, την Υδραυλική και Ηλεκτρολογική του σύνδεση, την έκδοση Πιστοποιητικού Στεγανότητας για την παροχή σας αλλά και την Έκδοση Φύλου Καύσης Καυσαερίων για την νόμιμη λειτουργία του Καυστήρα σας. Τέλος είμαστε και ΠΑΡΟΧΟΣ Φυσικού Αερίου, ως συνεργάτης του Φυσικού Αερίου Ελλάδος στην Ξάνθη.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ παροχή και την ΔΩΡΕΑΝ κατάθεση φακέλου δικαιολογητικών αλλά και την δωρεάν τεχνική υποστήριξη, εφ όρου ζωής που παρέχουμε για τον λέβητα και την εγκατάστασή σας…

Περισσότερες πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. – Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996- ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Δνση: Γραφείο Ελπίδος 9 (στον πεζόδρομο έναντι Public) Ξάνθη

Εργοτάξιο: 1ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας – 67100 Ξάνθη

Τηλ. 2541600699 και 6947267737

Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα