Μειονότητα Τελευταία Νέα

Συνάντηση του ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ με τους επικεφαλείς βουλευτές του Τ. Ερντογάν σε ΝΑΤΟ και  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

Σε απολύτως φιλικό κλίμα στη Βουλή των Ελλήνων, όπου συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός συνάντησε τους Επικεφαλείς της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ κ. OsmanBak και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. AhmetYildiz. 

Με τους δύο Βουλευτές που είναι στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου ΤαγίπΕρντογάν, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, διότι τόσο στο παρελθόν, όταν ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, όσο και τώρα που είναι στο Συμβούλιο της Ευρώπης ως Αναπληρωτής της Ντόρας Μπακογιάννη, κατάφερε παρά τις δύσκολες καταστάσεις και τα περίπλοκα διμερή ζητήματα να κρατήσει την ισορροπία των προσωπικών σχέσεων και παρά τη σθεναρή του προώθηση στα εθνικά μας θέματα να διατηρεί χρήσιμους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκική πλευρά. 

Έκανε θετική εντύπωση λοιπόν σήμερα στους Βουλευτές όλων των κομμάτων και των κρατών μελών η θερμή ανταπόκριση των Τούρκων Βουλευτών στην παρουσία του Βουλευτή Ροδόπης και φυσικά όταν ρωτήθηκαν από τους συναδέλφους τους και των άλλων κρατών έδωσαν την απάντηση τους: «Εκτιμούμε τον Ευριπίδη, διότι παρά τις σφοδρές μας πολιτικές αντιπαραθέσεις πάντα στην επικοινωνία μας ήταν ευθύς, ειλικρινής και τηρούσε το λόγο του και όταν επιτυγχάναμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα εμπιστοσύνης, τότε κάναμε όλοι μαζί ένα σταθερό βήμα προς τα μπρος στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε ο επικεφαλής της Τουρκικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και βουλευτής της ιδιαίτερης πατρίδας του Προέδρου ΕρντογάνOsmanBak. 

Με τον κ. Bak ο Βουλευτής Ροδόπης είχε διαπραγματευτεί επιτυχώς στο Ντουμπρόβνικ το 2014 την έκθεση του ΝΑΤΟ για την Ενεργειακή Ασφάλεια, της οποίας ο Τούρκος Βουλευτής ήταν εισηγητής και πέτυχε να περάσει όλες τις Ελληνικές θέσεις παρά τις 28 αρχικές διαφωνίες. 

Το συμπέρασμα είναι ότι η εμπιστοσύνη και η καλλιέργεια αξιόπιστων σχέσεων είναι μια στέρεη βάση ακόμα και για τις δύσκολες διακρατικές σχέσεις. 

Σχετικά Άρθρα