Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Εκφορτώνεται στη νέα πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης φυσικού αερίου (FSU) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα το πρώτο φορτίο LNG από τη MYTILINEOS

Αθήνα, 7Νοεμβρίου 2022 – Την έναρξη της λειτουργίας της πλωτής δεξαμενής φυσικού αερίου (FSU) που έχει εγκαταστήσει ο ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα σηματοδοτεί η εκφόρτωση του πρώτου LNGφορτίου από την εταιρεία Mytilineos.

Η μετάγγιση του φορτίου περίπου 140.000 κ.μ. LNG στο FSU“GASLOGATHENS” που έχει μισθώσει ο ΔΕΣΦΑ από την GASLOGολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες με διαδικασίαεκφόρτωσης από πλοίο σε πλοίο (Ship-to-Ship – STS)από το πλοίο ARCTIC PRINCESS, το οποίο κατέπλευσε στον κολπό των Μεγάρων για αυτό τον σκοπό.Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη διαδικασία σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ τoσυγκεκριμένο φορτίο προορίζεται να καλύψει μέρος του στρατηγικού αποθέματος που οφείλουν να τηρούνοι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που δεν έχουν δυνατότητα λειτουργίας με εναλλακτικό καύσιμο. Η υποχρέωση αυτή αφορά στο διάστημα1ης Νοεμβρίου 2022 έως 31 Μαρτίου 2023,σύμφωνα με τις προβλέψεις του Σχεδίου Προληπτικής Δράσης που εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ.

Hπροσθήκη της νέας πλωτής δεξαμενής πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ κατόπιν στενής συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας ενόψει του φετινού χειμώνα καιυπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων. Η λειτουργία του FSU, αυξάνει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού της Ρεβυθούσας από 225.000 κ.μ. στα περίπου  370.000 κ.μ., δηλ. αύξηση περίπου 70%.

Επιπλέον, προσφέρει στην εγκατάσταση LNG διευρυμένη ευελιξία ως προς την υποδοχή και εκφόρτωση φορτίων LNG, εφόσον καθίσταται πλέον δυνατή η ταυτόχρονη εκφόρτωση (στην προβλήτα της Ρεβυθούσας και στην πλωτή δεξαμενή) δύο πλοίων μεταφοράς LNG, βελτιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αλυσίδα εφοδιασμού της χώρας μευγροποιημένο φυσικό αέριο και εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα αποθέματα για τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς κατά τον επερχόμενο χειμώνα.

Η CEO του ΔΕΣΦΑ, MariaRitaGalli, δήλωσε σχετικά: «Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, ο ΔΕΣΦΑ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, κινούμενος γρήγορα και αποτελεσματικά, με την υλοποίηση μιας σειράς επενδύσεων για την ενίσχυση των υποδομών του και την περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού της χώρας.H έναρξη της λειτουργίας του FSU στη Ρεβυθούσα με την εκφόρτωση του πρώτου φορτίου από τη Mytilineos αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημοπου έρχεται ως αποτέλεσμα μιας υποδειγματικής συνεργασίας, κάτω από πιεστικές συνθήκες, με τους αρμόδιους φορείς της αγοράς και τους οποίους και ευχαριστούμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που μέσω της υψηλής τεχνικής εμπειρίας και των υποδομών μας, συμβάλλουμε σημαντικά με μία ακόμα υποδομή μας στη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας σε φυσικό αέριο για τον επερχόμενο χειμώνα, ενώ παράλληλα ενισχύουμε περαιτέρωτον στρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει ο τερματικός σταθμός της Ρεβυθούσας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Πως μπορείς να συνδεθείς με το Φυσικό Αέριο στην Ξάνθη;

Το Φυσικό Αέριο Ξάνθης, ως τεχνική εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου, μπορεί να σας παρέχει όλες τις υπηρεσίες που θα χρειαστείτε για την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης, ζεστών νερών χρήσης ή μαγειρέματος με φυσικό αέριο και αναλαμβάνει από την αρχή και εξολοκλήρου την μελέτη του χώρου σας αλλά και την εγκατάσταση συσκευών Λέβητα ή κουζίνα μαγειρέματος.

Αναλαμβάνουμε την σύνταξη της αίτησης σας προς την ΔΕΔΑ, την σύνταξη μελέτης Εσωτερικής Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου, την υλοποίηση της κεντρικής παροχής του διαμερίσματός σας από την πιλοτή προς το διαμέρισμα, την πώληση και εγκατάσταση λέβητα Φυσικού Αερίου, την Υδραυλική και Ηλεκτρολογική του σύνδεση, την έκδοση Πιστοποιητικού Στεγανότητας για την παροχή σας αλλά και την Έκδοση Φύλου Καύσης Καυσαερίων για την νόμιμη λειτουργία του Καυστήρα σας. Τέλος είμαστε και ΠΑΡΟΧΟΣ Φυσικού Αερίου, ως συνεργάτης του Φυσικού Αερίου Ελλάδος στην Ξάνθη.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ παροχή και την ΔΩΡΕΑΝ κατάθεση φακέλου δικαιολογητικών αλλά και την δωρεάν τεχνική υποστήριξη, εφ όρου ζωής που παρέχουμε για τον λέβητα και την εγκατάστασή σας…

Περισσότερες πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. – Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996- ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Δνση: Γραφείο Ελπίδος 9 (στον πεζόδρομο έναντι Public) Ξάνθη

Εργοτάξιο: 1ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας – 67100 Ξάνθη

Τηλ. 2541600699 και 6947267737

Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας.

Σχετικά Άρθρα