Έβρος Τελευταία Νέα

Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης: Αποκτήθηκε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας

Το ειδικό σήμα για την επαναλειτουργία νόμιμα πλέον, των Ιαματικών λουτρών της Τραϊανούπολης, απέκτησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Με απόφαση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), αφού ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες χρονοβόρες διαδικασίες από τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Αναστάσιο Σεραφειμίδη, τον πρώην Πρόεδρο της Επιχείρησης Βασίλη Δέλκο και την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ενέργειας, Φυσικών πόρων και ΔΕ Τραϊανούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου, χορηγήθηκε το ειδικό σήμα λειτουργίας στη Μονάδα Ιαματικής Θεραπείας – Υδροθεραπευτήριο Τραϊανούπολης.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 2704/2018, το ειδικό σήμα λειτουργίας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία των Ιαματικών λουτρών σ’ όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2019 την παύση της λειτουργίας των Λουτρών της Τραϊανούπολης αφού η προηγούμενη διοίκηση, στο τέλος της θητείας της, αν και ήξερε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση, είχε καταθέσει φάκελο με σοβαρότατες ελλείψεις και χωρίς περιβαλλοντική μελέτη.

Αμέσως η ΤΙΕΔΑ ξεκίνησε την σύνταξη νέου φακέλου εξ αρχής, καλύπτοντας όλες τις αυστηρές προδιαγραφές και τα προβλεπόμενα. Έτσι σήμερα, πατώντας στον ΑΣΦΑΛΗ βατήρα της απόλυτης νομιμότητας, με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινά τη νέα εποχή των Λουτρών της Τραϊανούπολης, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίησή τους. Στόχος της ΤΙΕΔΑ είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αναπτύσσοντας τις μεγάλες προοπτικές του Ιαματικού Τουρισμού, με σχεδιασμό για όλους τους μήνες του χρόνου.

Σχετικά Άρθρα