Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις από τον Κώστα Κουρτίδη στο σπίτι του Χατζιδάκι

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» οργανώνει η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης.

  Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6 μμ εγκαινιάζεται Έκθεση Ζωγραφικής της ξανθιώτισσας εικαστικού Ανθής Γκέρμαν με έργα της σειράς Γυναικείες Μορφές . Θα προλογίσει ο Θανάσης Μουσόπουλος – θα εγκαινιάσει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Κουρτίδης Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως 9 Νοεμβρίου.  Ώρες λειτουργίας 6-9 μμ.

Η Ανθή Καρρά Γκέρμαν γεννήθηκε το 1953 στην Ξάνθη. Μαθήτευσε κοντά στο ζωγράφο και γλύπτη Χρήστο Παυλίδη. Κατόπιν σπούδασε ζωγραφική στο Αμβούργο, στην Ατλάντα των ΗΠΑ και στην Αθήνα κοντά στο γνωστό ζωγράφο Απόστολο Λάβδα. Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις στη Γερμανία, Ατλάντα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το 1982 δημιούργησε την Γκαλερί «Le Passage d’ Art» στην πλατεία Αντίκα στην είσοδο της Παλιάς Ξάνθης. Το 1985 αναπαλαίωσε στην παλιά πόλη το αρχοντικό του καπνέμπορου Φωκίωνος Καραδήμογλου όπου για δέκα χρόνια λειτούργησε το «Κέντρο Τέχνης Γκέρμαν», παρουσιάζοντας εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής πολλών επωνύμων καλλιτεχνών Στο χώρο του Κέντρου Τέχνης επίσης οργανώνονται ποιητικά, λογοτεχνικά, μουσικά βραδινά, ως το 1995. Ανεχώρησε από την Ξάνθη και το 1998 δημιούργησε την Art Gallery Gherman  στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2016 ολοκληρώθηκε το Κέντρο Γκέρμαν στο Κασσανδινό Χαλκιδικής, όπου ζει και εργάζεται.

 Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης της Ανθής Γκέρμαν, στις 7.30 μμ θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Σταματουλάκη – ιατρού, πρώην δημάρχου Αμπελοκήπων, ραδιοτηλεοπτικού παραγωγού – με τίτλο «Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, Δεν ήταν καθόλου μοναχικός τύπος» (εκδ. Πηγή). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Θανάσης Μουσόπουλος φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ρούλα Γκόλιου βιολόγος- συγγραφέας.

Ο Αλέξανδρος Σταματουλάκης γεννήθηκε, σπούδασε και ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Είναι γιατρός, ειδικός παθολόγος και γιατρός εργασίας σε μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία. Θήτευσε ως Δήμαρχος Αμπελοκήπων για δώδεκα χρόνια, ενώ συνολικά υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση είκοσι δύο. Επίσης, δραστηριοποιήθηκε -και συνεχίζει- από το 1974 ως κομματικό στέλεχος και μέλος πολιτιστικών και άλλων συλλόγων. Από τις εκδόσεις iWrite επανακυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο «Δαμάζοντας τη μεγάλη ροζ αρκούδα – ένας πρακτικός οδηγός για να γίνεις Ηγέτης του εαυτού σου και των άλλων». Παρουσιάζει για δέκα χρόνια την εκπομπή με τίτλο «Καν’ το όπως ο ηγέτης» σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, με θέματα ηγεσίας, μάνατζμεντ και αυτοβελτίωσης, καθώς και συζητήσεις με διάφορες προσωπικότητες της πόλης – και όχι μόνο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, κυκλοφορεί το προσωπικό του δελτίο επικοινωνίας, το «Κόκκινα Μηνύματα στο μπουκάλι», με διάφορα άρθρα και πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα