Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΘ αποχαιρέτισαν το καλοκαίρι (Βίντεο)

Αποχαιρετιστήριο καλοκαιρινό barbeque πάρτι πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Οι προσκεκλημένοι ήταν περισσότεροι από 300 και συγκεκριμένα όλοι σχεδόν οι γονείς και οι δικαστικοί συμπαραστάτες, οι εξυπηρετούμενοι των εργαστηρίων του Κέντρου και αρκετοί καλοί φίλοι των παιδιών.

Την όμορφη βραδιά πλαισίωσαν ζωντανή μουσική, φαγητό και χορός.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Στέγες εγκαινιάστηκαν στις 6 Ιουλίου 2021, επί της σημερινής διοίκησης, με την τοπική κοινωνία να τις υποδέχεται με ιδιαίτερη θέρμη.

Πρόκειται για τρία σπίτια, στο καθένα από τα οποία μπορούν να ζήσουν, σχεδόν αυτόνομα, έξι ενήλικα άτομα με αναπηρίες. Η επιλογή των ωφελουμένων έγινε με βάση κριτήρια που αφορούν την ικανότητα να συνυπάρχουν με άλλους, να συνεργάζονται και να ζουν αρμονικά, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Η διάρκεια του εν λόγω προγράμματος είναι 3ετής και οι τρεις στέγες είναι οι πρώτες σχετικές δομές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

#kkppamth

Σχετικά Άρθρα