Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων της Ξάνθης ενάντια στην ακρίβεια (φωτογραφίες)

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων της Ξάνθης ενάντια στην ακρίβεια, συνέχεια των δράσεων που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που κάλεσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης στις 2 Οκτώβρη.

Μετά τις παρεμβάσεις στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και στα σούπερ μάρκετ, σήμερα 20 Οκτωβρίου τα σωματεία δείξαμε πως οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές δεν σκοπεύουμε να περάσουμε σκυφτοί αυτό το «δύσκολο χειμώνα» που μας προετοιμάζουν.  Όπως βροντοφωνάξαμε: «Δε θα ξεπαγιάσουμε όλο το χειμώνα, καμιά αναμονή – όλοι στον αγώνα», «Χειμώνας δε βγαίνει με voucher και pass – Δεν προσαρμοζόμαστε μην τους προσκυνάς».

Η σημερινή κινητοποίηση είναι ένα ακόμη βήμα για την μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου, η οποία πρέπει να δώσει μήνυμα αντεπίθεσης για τους εργαζόμενους, για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Χαιρετίζουμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση και καλούμε η 9η Νοέμβρη να είναι μέρα που θα νεκρώσουν οι εργασιακοί χώροι της Ξάνθης, θα δοθεί το μήνυμα: «Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή – οργάνωση κι αγώνας η μόνη επιλογή».

Το ΔΣ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα