Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Μαχητικά αεροσκάφη  «σκίζουν» από το πρωί τον ουρανό της Ξάνθης  στα πλαίσια της στρατιωτικής άσκησης «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22»

Να τονιστεί ότι η άσκηση «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22» ξεκίνησε στις 08 Οκτωβρίου στο Πετροχώρι Ξάνθης και ολοκληρώνεται σήμερα 21 Οκτωβρίου

Στην άσκηση συμμετέχουν με καθεστώς παρατηρητή η Κύπρος και η Αίγυπτος

Η τελετή έναρξης της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22» πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου στο Πετροχώρι Ξάνθης,  συμφωνα και με την ανακοίνωση του  το Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ).

Στην άσκηση συμμετέχουν τμήματα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.

Η εντυπωσιακή εικόνα των μαχητικών  αεροσκαφών που έκαναν «χαμηλές πτήσεις»  πάνω από την πόλη της Ξάνθης, μαγνήτισε τα βλέμματα των περαστικών

Η «Ολυμπιακή Συνεργασία – 22» ολοκληρώνεται σήμερα  21 Οκτωβρίου 2022. Είναι διμερής άσκηση επιπέδου τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία διεξάγεται  με χρήση πραγματικών πυρών και συστημάτων εξομοίωσης τακτικής εμπλοκής, εξετάστηκαν και  αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα