Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης του Δήμου Ξάνθης για τα αδεσποτάκια στην κεντρική πλατεία (φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Ο Δήμος Ξάνθης διοργάνωσε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου2022 από τις 11 μέχρι τις 1:30 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μια πολύ όμορφη γιορτή- εκδήλωση ενημέρωσης για το περιβάλλον και την φιλοζωία.

Η εκδήλωση περιείχε ζωγραφική και δώρα για τους μικρούς φίλους, νόστιμες λιχουδιές για τους τετράποδους φίλους. Επίσης στην εκδήλωση μοιράστηκαν όμορφα γλαστράκια ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από κτηνίατρο για τις στειρώσεις, το τσιπάρισμα και την σχέση των ανθρώπων με τα αδεσποτάκια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, οι αντιδήμαρχοι Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης Παναγιώτης Αμβροσιάδης και Χασάν Ογλου Φερτούν.

Λίγα λόγια την Εκδήλωση:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εφαρμογής της ελληνικής, «έξυπνης» πατέντας «No Kaka» που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Ξάνθης, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, προσφέροντας εντελώς δωρεάν στους κηδεμόνες των τετράποδων του Δήμου μας, χάρτινα φαρασάκια μιας χρήσης, για την απομάκρυνση των περιττωμάτων των σκύλων από τους δημόσιους χώρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα ειδικά κουτιά με τα ανακυκλώσιμα φαρασάκια -τα οποία ουσιαστικά καταργούν την πλαστική σακούλα- έχουν τοποθετηθεί σε 15 κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα: στην Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο), Βλαχοπούλου (Αρχοντικό), Βλαχοπούλου (Τέρμα), Συνοικισμός Χρύσας (περίπατος), Κυψέλη (Παιδική Χαρά), Εθελοντή Αιμοδότη, Πλατεία – Παλιές Εργατικές Κατοικίες, Νεάπολη, Αμοιρίδιο – Γήπεδο έναντι, Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνου και Ελένης (παρκάκι), Λιμνίο (έναντι Γηπέδου Α.Ο. Ξάνθης), Παπάκια – Μονοπάτι, Κιμμέρια – Κοινότητα, Εύμοιρο – Κοινότητα, Σταυρούπολη – Κοινότητα.

Η γιορτή που αναβλήθηκε τους προηγούμενους μήνες λόγω των απαγορεύσεων της πανδημίας Covid19, θα περιλαμβάνει διάφορα χάπενινγκς, όπως ζωγραφική για τους μικρούς συνδημότες μας, προσφορά διάφορων δώρων και φυτών για τα παιδιά και τους ενήλικες, λιχουδιές για τους τετράποδους φίλους μας, αλλά και ενημέρωση για τις στειρώσεις, το τσιπάρισμα των τετράποδων καθώς και τη σχέση των πολιτών με τα αδέσποτα.

Σχετικά Άρθρα