Τελευταία Νέα Τεχνολογία

«Coding Bees» Ξάνθης – Ξεκινάει το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίας και προγραμματισμού για κορίτσια και γυναίκες

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Mataroa, με την υποστήριξη του Google.org, τον φιλανθρωπικό βραχίονα της Google, αναπτύσσει και υλοποιεί το διαδραστικό πρόγραμμα Coding Bees, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει την τεχνολογία γυναικεία υπόθεση.

Το Coding Bees της Ξάνθης, θα φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», το Σάββατο 22 Οκτωβρίου & 5 Νοεμβρίου, 14.00-18.00 και την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου & 6 Νοεμβρίου, 10.00-14.00. Η συμμετοχή, αφορά φυσική παρουσία και τα δύο Σαββατοκύριακα και είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα στην Ξάνθη, υλοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Xanthi Tech Lab, ενώ φιλοξενείται στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι». Εντάσσεται επίσης στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης για τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι.

Mε τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και την καθοδήγηση έμπειρων εισηγητριών, επαγγελματιών στον χώρο της τεχνολογίας, γυναίκες κάθε ηλικίας και ανεξάρτητα από την τεχνολογική τους εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά στην τεχνολογία, θα εμπλουτίσουν τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και θα μυηθούν στον κόσμο του προγραμματισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ομάδες με 20 συμμετέχουσες η κάθε μία:

  • μία με νεαρές Coding Bees 10 έως 16 ετών, οι οποίες θα εξοικειωθούν με την χρήση των γλωσσών προγραμματισμού HTML, CSS και Javascript
  • μία με ενήλικες χωρίς προηγούμενη τεχνολογική εμπειρία, οι οποίες θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με βασικά τεχνολογικά εργαλεία, πχ τις λειτουργίες του email και των μηχανών αναζήτησης, το cloud, την ασφαλή και λειτουργική περιήγηση στο internet, κ.α.
  • μία με ενήλικες εξοικειωμένες στην χρήση της τεχνολογίας, οι οποίες θα ασχοληθούν με πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων με ελάχιστη ή και καθόλου χρήση προγραμματισμού

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες στο Coding Bees από απλοί χρήστες της τεχνολογίας, θα γίνουν οι δημιουργοί της και θα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου τεχνολογικού περιβάλλοντος!

Στόχος του Coding Bees είναι οι συμμετέχουσες να συνειδητοποιήσουν ότι η τεχνολογία είναι ένα σημαντικό εργαλείο απασχολησιμότητας που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και να διαμορφώσει το μέλλον τους.

Το Coding Bees έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο και τη Χαλκίδα, ενώ μετά την Ξάνθη ακολουθούν και η Κοζάνη. Είναι εμπνευσμένο και βασίζεται στο πρόγραμμα CodeGirls, το οποίο υλοποιεί το Mataroa σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα από το 2015.

Περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στο www.mataroa.org/coding-bees

Σχετικά με το Mataroa

Το Mataroa είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Καλαμάτα και εργάζεται τον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής κουλτούρας και της εκπαιδευτικής ταυτότητας των σύγχρονων αστικών κέντρων με έμφαση στην ελληνική περιφέρεια.

Η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία και η εκπαίδευση αποτελούν τους βασικούς πυλώνες δράσης του Mataroa, με άμεση εφαρμογή σε διάφορους τομείς όπως η τεχνολογία, η οικονομική και χωρική ανάπτυξη και ο πολιτισμός.

Βασική αρχή λειτουργίας του είναι η διασφάλιση της προσβασιμότητας, της συμμετοχικότητας και της υποστήριξης κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από φυλετικά, ηλικιακά, πολιτισμικά, κοινωνικά, γεωγραφικά, μορφωτικά, οικονομικά και κάθε άλλης μορφής χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα