Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ίδρυση δομής που θα υποστηρίζει κακοποιημένες γυναίκες στην Ξάνθη

Αγαπητοί μου φίλοι,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, πως βρίσκεται στην τελική ευθεία, η πραγματοποίηση Ίδρυσης νέας Δομής στην πόλη μας Ξάνθη, η οποία θα υποστηρίζει κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους.

Σκοπός της Δομής θα είναι, να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, εργασιακή και νομική συμβουλευτική, καθώς και φιλοξενία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βαθέων, το δικηγόρο μου και νυν Αντιπεριφερειάρχη της πόλης μας Ξάνθης, κύριο Κουρτίδη Κωνσταντίνο, που από την πρώτη στιγμή που του ανέφερα την επιθυμία μου για την Ίδρυση της νέας αυτής Δομής στον τόπο μας, την υποστήριξε με αγάπη κι ενσυναίσθηση.

Ευχαριστώ πολύ, κάθε έναν ξεχωριστά επαγγελματία ψυχικής υγείας, που είναι δίπλα μου εξαρχής και θα συνεχίσουν να βρίσκονται, διότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες υποστήριξής τους, σε κάθε γυναίκα θύμα βίας και παιδί, με στόχο την ενδυνάμωση τους, ώστε να μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη για την προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή και ευρύτερη κοινωνική τους ζωή.

Απευθύνομαι σε κάθε γυναίκα που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, να σταματήσει να σιωπά, υποφέροντας σιωπηρά, επειδή φοβάται να μιλήσει. Δεν ευθύνονται οι ίδιες για την βία που ασκείται σε βάρος τους. Η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα που έχει κάθε μία γυναίκα θα υπερασπιστούν, γιατί η άσκηση βίας και η κακοποίηση, αποτελούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τιμωρούνται από τον Νόμο.

Εύχομαι η νέα αυτή Δομή, να είναι το καταφύγιο για κάθε γυναίκα και παιδί και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Κατερίνα Χατζηβασιλείου

Σχετικά Άρθρα