Κύριο Θέμα Λάσπη Τελευταία Νέα

Καταστροφική θα είναι για τον Δήμο Αβδήρων η αποχώρηση του από τον ΣΔΑΝΞ. Πιστεύω θα βάλει όπισθεν πολύ σύντονα ο Τσιτιρίδης

Σήμερα το απόγευμα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο των Αβδήρων η αποχώρηση ή όχι του Δήμου Αβδήρων από τον σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων νομού Ξάνθης, μία απόφαση την οποία έχει λάβει ο κύριος Τσιτιρίδης και την πρότεινε με εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας χωρίς όμως να υπολογίσει τις συνέπειες.

Και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές τόσο για τον ίδιο το Δήμο Αβδήρων όσο και για τους δημότες μιας και είναι αμφίβολο το αν μπορεί μόνος του ο Δήμος να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, με πιο προσωπικό, και με τι κόστος τελικά; Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος σχεδιασμός και σίγουρα δεν παρουσιάστηκε ούτε κάποια κοστολόγηση στη συνεδρίαση της Δευτέρας που διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα με περισσότερα στοιχεία.

Άρα όταν φεύγεις από ένα μεγάλο σχήμα και πας σε ένα μικρότερο, μεμονωμένο, η λογική λέει ότι τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν για όλους τους δημότες μιας και τα κοστολόγια δεν επιμερίζονται πια. Επίσης θα κληθεί ο Δήμος να πληρώσει και όλα τα δάνεια που έχει ο σύνδεσμος διαχείρισης μαζί με την επί χρόνια μη αποκατάσταση του χώρου της χωματερής.

Επί χρόνια ο Δήμος Αβδήρων και ο δήμος Τοπείρου είχαν κλειστά τα μάτια τους στην διαχείριση των απορριμμάτων με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε οριακό σημείο η χωματερή μας και τώρα όλοι να προσπαθούν να βγάλουν τον εαυτό τους απέξω, για να μην καπό κάτι άλλο.

Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα βάλει όπισθεν τόσο κύριος Τσιτιρίδης όσο και ο κύριος Μίχογλου όταν αναλυθούν τα πραγματικά στοιχεία και οι πραγματικές επιπτώσεις της αποχώρησης τους, τις όποιες επιπτώσεις θα πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες τους με την αύξηση των δημοτικών τελών.

Δεν έχουν πιστεύω κανένα δικαίωμα οι δυο δήμαρχοι να αποφασίσουν σήμερα και να καταδικάσουν τις επόμενες δημοτικές αρχές.

Σχετικά Άρθρα