Κοινωνία Τελευταία Νέα

Την ευλογία του από τους Αγίους Τόπους έστειλε μέσα από το δημοτικό ραδιόφωνο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων

Τις ευχές  και τις ευλογίες του έστειλε από τα Ιεροσόλυμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου   κ.κ. Παντελεήμων μεταφέροντας παράλληλα και τις ευχές του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, ο οποίος επισκέπτεται του Αγίους Τόπους συνοδεύοντας δύο ομάδες προσκυνητών, μία  από την Ξάνθη μία από τη Δράμα με 42 προσκυνητές .

Είναι ευλογία που είμαστε εδώ στους Αγίους Τόπους, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εδώ όπου γεννήθηκε, δίδαξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός, σε ένα προσκύνημα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή Της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθείται στα Ιεροσόλυμα.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης  κ.κ. Παντελεήμων το πρωί της  Κυριακής ιερούργησε και προσευχήθηκε για το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, αλλά και τη Δράμας όπου είναι τοποτηρητής στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Γεσθημανή και αύριο, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού, μία λαμπρή και πανηγυρική ημέρα, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος , θα πραγματοποιηθούν  δυο υψώσεις, η μία στον τόπο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός και η δεύτερη στον Γολγοθά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τμήμα του Τιμίου Σταυρού, το οποίο κατείχαν οι Πέρσες και μεταφέρθηκε στα Ιεροσόλυμα τον 7ο αιώνα από τον Ηράκλειο. Ευχόμαστε να χαρίζει υγεία και ειρήνη σε όλους, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Στο ετήσιο προσκύνημα στους Αγίους Τόπους συμμετέχει και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου , πατέρας Αντώνιος Βούλκος, ο οποίος έστειλε την καλημέρα του και τις ευχές του μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, λέγοντας ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιείται η επίσκεψη στην Αγία Γη και η ανταπόκριση των πιστών είναι συγκινητική, αφού φέτος είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 80 άτομα από την Ξάνθη, αλλά τελικά η ομάδα αριθμεί 42 προσκυνητές και αυτό γιατί θα υπήρχαν δυσκολίες ως προς την ξενάγηση, εάν γινόταν και άλλη ομάδα.

Καταλήγοντας ο πάτερ Αντώνιος Βούλκος εξέφρασε την ευχή, αλλά και την προτροπή ότι θα πρέπει να προέχει η επίσκεψη στους Αγίους Τόπους και είναι χρέος και καθήκον όλων των χριστιανών, έστω και για μία φορά στη ζωή τους να προσκυνήσουν στα Ιεροσόλυμα.

Σχετικά Άρθρα