Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εκπαιδευτικές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και στον Αρχαιολογικό χώρο του Πολυστύλου

«Διατηρώντας – συντηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25/09/2022) που για φέτος έχει ως θέμα την «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», με δύο παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και στον Αρχαιολογικό χώρο του Πολυστύλου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 09.30 π.μ. οι μαθητές του Γυμνασίου Αβδήρων, μέσα από μία βιωματική προσέγγιση, θα εισαχθούν:

α) στη διαδικασία της συντήρησης των κινητών ευρημάτων της ΕΦΑ Ξάνθης στα εργαστήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων και

β) στη διαδικασία της συντήρησης των ακίνητων μνημείων της ΕΦΑ Ξάνθης με χώρο αναφοράς τα τείχη του βυζαντινού Πολύστυλου.

Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα συντήρησης και προστασίας των αρχαίων αντικειμένων και των αρχαιολογικών χώρων έναντι της κλιματικής αλλαγής και της ανθρωπογενούς καταστροφής του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις αυτές δύνανται να επαναληφθούν κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Προϊσταμένη 
της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης κ.α.α.  

Σταυρούλα Δαδάκη

  Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Σχετικά Άρθρα