Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στο πλευρό το Ζεϊμπέκ ο Σύριζα Ξάνθης: Το θεσμικό ξεσάλωμα της ΝΔ και οι απειλές κατά του Χ. Ζεϊμπέκ

Αγανάκτηση, οργή και αποτροπιασμό, προκαλούν στους δημοκρατικούς πολίτες του νομού μας, τα όσα ντροπιαστικά, για τον τόπο και την Δημοκρατία μας, ακούστηκαν στον «αέρα» δημοσιογραφικής εκπομπής τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της πόλης μας, κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκαν οι εξωφρενικές απαιτήσεις συμπολίτη μας, που καλούσε δημόσια σε… λιντσάρισμα(!) του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Το παραλήρημα του συγκεκριμένου πολίτη μάλιστα, έτυχε μιας αντίδρασης μάλλον χλιαρής, αλλοπρόσαλλης αλλά σίγουρα εντελώς αντιδεοντολογικής και πέρα από κάθε πολιτική ηθική, από τον «οικοδεσπότη» της εκπομπής και γνωστό τοπικό δημοσιογράφο, ο οποίος αντί να προστατέψει το λειτούργημά του αλλά και έναν δημοκρατικά εκλεγμένο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επιδόθηκε σε μία ανοίκεια και εντελώς αδικαιολόγητη ανοχή του υβρεολογίου και των απειλών κατά της σωματικής ακεραιότητας του βουλευτή.

Το συγκεκριμένο όμως παραλήρημα δεν ήταν καθόλου «ορφανό». Το ελεύθερο στους σύγχρονους «Γκοτζαμάνηδες» να αρχίσουν να επιδίδονται σε απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας βουλευτών του κοινοβουλίου,όπως η Δεξιά είχε μάθει να κάνει και κατά το σκοτεινό πολιτικό παρελθόν της χώρας μας, έδωσε η ίδια η Νέα Δημοκρατία δια μέσου των δηλώσεων του κ. Αθανασίου, τέως υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος μάλιστα δημόσια υποστήριζε, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, ότι δικαιολογημένα η ΕΥΠ θα έπρεπε να παρακολουθεί τους μειονοτικούς βουλευτές…!

Με τέτοιο έναυσμα δεν χρειάζεται και πολλή προσπάθεια για να δούμε λούμπεν τύπους, να φτάνουν να απειλούν δημόσια με λιντσάρισμα βουλευτές. Μία στάση μάλιστα την οποία ασμένως υπερθεμάτισε και η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, υιοθετώντας τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του κ. Αθανασίου.

Οι προθέσεις, οι ηθικοί αυτουργοί αλλά και αυτοί που δημόσια διακηρύττουν ότι προτίθενται να γίνουν και φυσικοί αυτουργοί παράνομων και εγκληματικών πράξεων,έχουν πετάξει πλέον και τις κουκούλες. Προκαλούν δημόσια, ξεδιάντροπα και θρασύτατα ακόμη και τους θεσμικούς εκπροσώπους του λαού και του τόπου μας.

Είναι στο χέρι αρχικά της Δικαιοσύνης αλλά κυρίως των πολιτών, να αποδείξουν ότι τα «πέτρινα χρόνια» για την Δημοκρατία μας είναι πίσω μας κι όχι μπροστά μας, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχόμαστε απειλές σαν κι αυτές που ακούστηκαν στον τηλεοπτικό «αέρα» της Ξάνθης, απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία μας.

Δυστυχώς ο θεσμικός κατήφορος που έχει πάρει η κυβέρνηση μπορεί από την μία να την οδηγεί στο περιθώριο της πολιτικής μας, αλλά από την άλλη, θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία στην χώρα μας. Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει νηφάλια και δημοκρατικά, με την απομάκρυνση αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης,  για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Γραφείο Τύπου του Συριζα Ξάνθης

σ.ε. ο Γραμματέας του Σύριζα Ξάνθης έχει άψογες σχέσεις όπως ξέρω με τον συγκεκριμένο Συνταξιούχο του ΟΤΕ που το παίζει δημοσιογράφος… και παράγει αυτήν την δημοσιογραφική υποκουλτούρα στη περιοχή μας για χρόνια… άρα θα μπορούσε να μιλήσει απευθείας… και όχι δια των ΜΜΕ…

Σχετικά Άρθρα