Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης στο 3ο Δημοτικό (video)

Η επίσημη τελετή του αγιασμού  πραγματοποιήθηκε στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, ο  Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης,  η  Προϊσταμένη  της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ξάνθης κ.Ευμορφία Στυλιανίδου, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κύριοι Μανώλης Φανουράκης και Παναγιώτης Αμβροσιάδης,   εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι του Δ’Σ’Σ’, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής,  ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ.  Σιάκας Ευάγγελος, οι  εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, γονείς και μαθητές.

Μητροπολίτης  Ξάνθης  : Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα αφού αρχίζει ένα νέο σχολικό έτος μετά από την ανάπαυλα , την ξεκούραση την ψυχαγωγία του καλοκαιρού

Ο Θεός να μας φωτίζει να μάθουμε γράμματα να γίνουμε καλοί άνθρωποι. Ο Σεβασμιώτατος μετά το πέρας του αγιασμού δήλωσε:  «….Επειδή το θέμα της παιδείας είναι κάτι πολύ σημαντικό, διδαχτήκαμε από τους προγόνους μας,  ό, τι σημαντικό ξεκινούμε στη ζωή μας, να το ξεκινούμε επικαλούμενοι τη χάρη και την ευλογία του Θεού..» Τέλος ευχήθηκε καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς και γονείς με τη φώτιση του Κυρίου.     

Κώστας Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης : Στο σχολείο δεν διαβάζετε μόνο αλλά διαμορφώνεται και χαρακτήρα

Όπως τόνισε ο κ. Κουρτίδης στα πλαίσια του χαιρετισμού του “… Στο σχολείο δεν διαβάζετε μόνο. Διαμορφώνετε τη φιλία, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη. Αυτό είναι το σχολείο.. Καλή σχολική χρονιά και να είστε πάντα χαρούμενοι, καλότυχοι και ευτυχισμένοι..”   

Μανώλης Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης : Ευχήθηκε δύναμη στους δασκάλους για να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τους μαθητές τους  και στους γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους

Ο Δήμαρχος  Ξάνθης ευχήθηκε υγεία και μία καλή σχολική χρονιά μετά την πανδημία και όπως υποστήριξε.. «…πιστεύω  ότι, πρώτα ο Θεός,  μπαίνουμε σε μία κανονικότητα..»  ενώ παράλληλα ευχήθηκε στους δασκάλους δύναμη για να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τους μαθητές τους  και στους γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους για να πετύχουν όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά.

Ευμορφία Στυλιανίδου, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης : Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος μας .. όχι το σχολικό αλλά αυτό  που μας ανοίγει δρόμους, μας δείχνει ουρανούς για να μπορούμε να ονειρευόμαστε!

«….Εύχομαι στους γονείς αγάπη, ομόνοια, καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο, όπως και μεταξύ σας. Έχουμε όλοι τις καλύτερες προθέσεις, εργαστήκαμε σκληρά, με τη συνδρομή και την αγάπη της Υπουργού Παιδείας ώστε όλες οι ανάγκες των παιδιών να ικανοποιηθούν…» δήλωσε η κ. Στυλιανίδου, στα πλαίσια του χαιρετισμού της.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία, τόνισε η κ. Στυλιανίδου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για τις ευχές τους και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και τον Δήμαρχο Ξάνθης που στηρίζουν εμπράκτως και καθημερινά το έργο της εκπαίδευσης. Τέλος ευχαρίστησε την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό που όπως δήλωσε η κ. Στυλιανίδου  «μας βοηθούν σε κάθε περίπτωση που θα τους χρειαστούμε..».  

Να μην ξεχάσετε,  ότι  πρέπει να έχουμε ένα βιβλίο δίπλα μας, όχι το σχολικό αλλά αυτό  που μας ανοίγει δρόμους, μας δείχνει ουρανούς και μπορούμε να ονειρευόμαστε, κατέληξε η κ Στυλιανίδου.

Σιάκας Ευάγγελος, Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου: Στόχος μας δεν είναι μόνο να μορφώσουμε αλλά να εμπνεύσουμε και να καθοδηγήσουμε τους μαθητές στα μονοπάτια της γνώσης και της ζωής

Με τη θεία χάρη και τις ευλογιές της εκκλησίας ξεκινούμε σήμερα με αισιοδοξία τη νέα χρονιά, η οποία  παρά τις προκλήσεις των καιρών, αρχίζει με πολύ καλούς οιωνούς, δήλωσε ο κ. Σιάκας και αφού χαιρέτισε τους επισήμους δήλωσε μεταξύ άλλων πως με τον σωστό προγραμματισμό και την αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, την συνεπικουρία του Δήμου Ξάνθης και των σχολικών επιτροπών εκπαίδευσης, την συνεχή προετοιμασία των εκπαιδευτικών αλλά και τη συνεργασία των γονέων «…πιστεύουμε ότι το σχολειό μας θα είναι και φέτος δημιουργικό, καινοτόμο, αποτελεσματικό, στο πολυδιάστατο έργο του,  ξεχωριστό και ελκυστικό για όλους τους μαθητές μας..».

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης,  οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης  πρόσφεραν ένα σπιτικό γλυκό φτιαγμένο από τα χεράκια τους στον ποιμενάρχη του τόπου μας,  ο οποίος συγκινημένος δέχτηκε το χειροποίητο γλυκό και δήλωσε «…Εύχομαι η ζωή των παιδιών, των δασκάλων, των αρχόντων και όλου του λαού μας, να είναι μία γλυκιά ζωή! Να είστε όλοι καλά..» 

Σχετικά Άρθρα