Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη σήμερα στις 20:30 στην πλατεία Μητροπόλεως

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Μιχάλης Χατζηγιάννης

Από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του, μας επισκέπτεται στην καλοκαιρινή του περιοδεία. Με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας, θα μας γεμίσει με όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση.

Για φέτος, το δίωρο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα των εξαιρετικών μουσικών και συνεργατών του, μας ταξιδεύει από τα διαχρονικά «Άγγιγμα Ψυχής» και «Πάρτι», μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα «Δεν Φεύγω» και «Βυθός» και από τα ρυθμικά «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή» και «Χέρια Ψηλά» μέχρι το «Όλα ή Τίποτα», «το Καλοκαίρι μου» και το «Κομμένα τα  πρέπει». Την υπέροχη «Σαϊτιά» και τη μοναδική «Εκδρομή» μέχρι και τα άλλα πρόσφατα αγαπημένα τραγούδια «Χορεύω», «Μην αργείς» και «Κανένας μόνος».Μαζί του μια σταθερή τα τελευταία χρόνια συνεργάτης και εξαιρετική τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή, που έγινε γνωστή με το συγκρότημά της, τους Vegas και που ακολουθεί πια την προσωπική της πορεία στο χώρο του τραγουδιού.

Τους συνοδεύουν οι πέντε υπέροχοι συνεργάτες, φίλοι και μουσικοί, Σόλωνας Αποστολάκης, πλήκτρα και ενορχηστρώσεις. Ιάσων Μαυρογεώργος, κιθάρες. Σπύρος Μάζης, μπάσο. Δημήτρης Τσόλης, τύμπανα. Κυριάκος Πέτρου: βιολί. Τεχνικοί ήχου, Αντώνης Μωραΐτης και Σταύρος Συκιανάκης

09:00 Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης»

5ο Σκακιστικό Τουρνουά Γιορτών Παλιάς Πόλης 2022, αγώνες σκακιού Rapid

Οργάνωση Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης.

Πλατεία Δημοκρατίας, σημείο εκκίνησης

10:00 Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 90 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 3

11:00 Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1

Παιδική εκδήλωση «Επιτραπέζια Παιχνίδια»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών να παίξουν με αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια. Παιχνίδια που οξύνουν το νου, προάγουν την συνεργασία, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και διασκεδάζουν.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

11:00 «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη»

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να ζωγραφίσουν στην αυλή με τα χαμάμ.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ.

18:30 Πλατεία Δημοκρατίας, σημείο εκκίνησης

Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης είναι περίπου 90 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 3.

19:00 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ

Λογοτεχνική εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου«Χωρίς βοηθητικές»

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το βιβλιοπωλείο Πυργελή προσκαλούν στην αυλή με τα χαμάμ τη συγγραφέα Σοφία Τσιάμη, που μας δανείζει το ποδήλατο της. Εξαρχής μπορεί να μοιάζει και στο δικό σου αλλά είναι τόσο διαφορετικό. Σε περιμένουμε λοιπόν, να γνωρίσεις το λόγο που ένα ποδήλατο μπορεί να είναι τόσο ίδιο αλλά και τόσο διαφορετικό από το δικό σου. «Χωρίς βοηθητικές» Σοφία Τσιάμη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Οργάνωση: ΦΕΞ Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης– βιβλιοπωλείο Πυργελή

21:00 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ

Πολιτιστική δράση «Μικρές Ιστορίες Της Ξάνθης» – 70 χρόνια ΦΕΞ»

Για το 2023 η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης επικέντρωσε το ενδιαφέρον της, στη θεματική «Μικρές Ιστορίες Της Ξάνθης» και οργανώνει το πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της, καθώς και ένα project με πολλές επιλογές και δράσεις. Πολλές μικρές ιστορίες, που αν τις προσθέσουμε, μας φτιάχνουν μια μεγαλύτερη, «από το Δημόκριτο στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο – κι ότι ακόμη μπορώ να θυμηθώ…». Ένα μεγάλο έργο που προσδοκά να γίνει μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό. 

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

21:00Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

Βραδιά χορού Milonga «ElBarrioAntiguo – 70 χρόνια ΦΕΞ»

Η ομάδα TangoAires της ΦΕΞ, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, διοργανώνει την Milonga «ElBarrioAntiguo» της νέας χορευτικής χρονιάς. Φορέστε το χαμόγελό σας και ελάτε να «βαδίσετε» στα μουσικοχορευτικά μονοπάτια του ΑργεντίνικουTango. Η ομάδα Tango της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης αποτελεί σημείο αναφοράς για το Tango στην πόλη και απευθύνεται σε όσους ήδη το έχουν αγαπήσει αλλά και σε όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν.

Οργάνωση: ΦΕΞ, ομάδα TangoAires της ΦΕΞ. fb: TangoFeXanthis.

21:00 Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Στην αυλή του συλλόγου στην Ύδρας 4.

Θράκη ΘράκηΘράκη και πάλι Θράκη!!! Με τους Γιώργο Ζιώγα τραγούδι, Βαγγέλη Δωρόπουλο γκάιντα, Γιάννη Κοτσαμπάση ακορντεόν, Ηρακλή Ψωμαδόπουλο κλαρίνο και Γιώργο Παπαδόπουλο κρουστά.

21:00 Χώρος Λιμνίου. Στέκι Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοπόροι Λεύκης»

Συναυλία, λαϊκό γλέντι με τον Νίκο Στογιαννίδη

Τελευταία μέρα των γιορτών και με καλεσμένο με τον μοναδικό Νίκο Στογιαννίδη σε μια live εμφάνιση. Σας προτείνουμε να μην τη χάσετε

21:00 Στέκι Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης

Παραδοσιακό γλέντι με το σχήμα «Θρακιώτικη Σπείρα».

23:00 Πλατεία Μητροπόλεως. Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάβειροι»

Βραδιά με λαϊκά

Σχετικά Άρθρα