Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μάκης Βορίδης από Ξάνθη : Η οικονομία μας δεν στηρίζεται μόνο στον τουρισμό. (Τον συνόδευσε στην περιοδεία του ο Σπύρος Τσιλιγγίρης)

Κλιμάκιο υπό τον  Υπουργό Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης επισκέφτηκε  την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης – Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον Βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, το Βουλευτή Καβάλας Ιωάννη Πασχαλίδη και τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας ,  παρουσία  του  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη, των Δημάρχων του νομού Ξάνθης και εκπροσώπων επιστημονικών φορέων και παραγωγικών τομέων του νομού.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να ακούσει και να καταγράψει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Ξάνθης  καθώς και να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπισή τους.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος  και αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στην Ξάνθη δήλωσε  την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκρισή του στα θέματα που του τίθενται,  τα οποία  όπως υποστήριξε,  αντιμετωπίζονται άμεσα.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Βορίδης και ενημέρωσε πως με τον κ. Μέτιο υπάρχει μία μακρά φιλία από την εποχή που δεν ήταν ακόμη Περιφερειάρχης και για το λόγο αυτό  έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη και στενή σχέση μεταξύ τους .

Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος στον Σπύρο Τσιλιγγίρη : Ο βουλευτής σας εδώ είναι εξαιρετικά μαχητικός, ίσως υπερβολικά μαχητικός ώρες ώρες!

Στην συνέχεια ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον Βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη δήλωσε μεταξύ άλλων πως «…ο βουλευτής σας εδώ είναι εξαιρετικά μαχητικός, ίσως υπερβολικά μαχητικός ώρες ώρες, ίσως στα όρια του πιεστικός. Πολεμάει για την περιοχή , την αγαπάει πολύ και αυτό είναι σημαντικό..»

Η περίοδος της διακυβέρνησης της ΝΔ είναι «μία  διαχείριση διαδοχικών και αλλεπάλληλων κρίσεων»

Η περίοδος της διακυβέρνησης της ΝΔ χαρακτηρίστηκε από πολύ μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις,  κρίσεις και πολιτικού  και κοινωνικού χαρακτήρα. Ο κ. Βορίδης εξήγησε  τις νέες  πρωτόγνωρες καταστάσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας και τώρα, αφού εν μέρει υπάρχει μία διαχείριση αυτής της κατάστασης,  .. «πέφτουμε στη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει ο κόσμος εδώ και  40 με 50 χρόνια…»

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και  στις δύσκολες σχέσεις  που υπάρχουν με τη γείτονα χώρα που,  όπως εξήγησε,  είναι ένα ακόμη κεφάλαιο ειδικής διαχείρισης μέσω της διπλωματίας και της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Η οικονομία μας δεν στηρίζεται μόνο στον τουρισμό – Το αγροτικό μας ισοζύγιο είναι πια θετικό

Παράλληλα, ο Υπουργός  Εσωτερικών αναφέρθηκε στο θετικό πρόσημο του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου  των αγροτικών προϊόντων και στα θεαματικά και μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην πρωτογενή παραγωγή   από την παρούσα Κυβέρνηση, τα οποία όπως υποστήριξε,  έχουν αλλάξει το τοπίο και η χώρα αποτελεί πια ένα τόπο προσέλκυσης επενδύσεων.

Αυτά δεν γίνονται νομοτελειακά αλλά γιατί υπάρχουν συγκριμένες πολιτικές , κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι πριν την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Βορίδης  είχε μία σύντομη αλλά ουσιαστική επαφή  με τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και άκουσε  με προσοχή τα θέματα  και τους προβληματισμούς που του τέθηκαν.

Σχετικά Άρθρα