Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Χιλιάδες κόσμου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης ! (foto + video από την έναρξη)

Μαίρη Δαληκριάδου

Οι γιορτές παλιάς πόλης είναι πια γεγονός! Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη έναρξη από το Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στην πλατεία Μητροπόλεως. Καλεσμένοι όλοι οι φορείς του τόπου, αντιπροσωπεία από την αδελφοποιημένη πόλη Σμόλιαν Βουλγαρίας και πλήθος χιλιάδων Ξανθιωτών και επισκεπτών.

Αμέσως μετά την έναρξη των εορτών και τον χαιρετισμό από τον Δήμαρχο στην σκηνή ανέβηκε ο  Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος διαχρονικός και σύγχρονος λαϊκός συνθέτης συντροφιά με τις μεγάλες ερμηνεύτριες τον ελληνικού τραγουδιού, Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου, που ο συνθέτης τις θεωρεί μούσες του. Ο Χ. Νικολόπουλος παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με τα μεγάλα του τραγούδια. Ο Χρήστος Νικολόπουλος με την Ελένη Βιτάλη έχει γράψει το “Παίξε Χρήστο επειγόντως” σε στίχους τον Μανώλη Ρασούλη, μαζί με τη Γλυκερία το “Άιντε μάτια μου γλυκά” του Μανώλη Ρασούλη, με την Πίτσα Παπαδοπούλου το “Δεν μετανιώνω” του Λευτέρη Παπαδόπουλου και πολλά άλλα.

Το εντυπωσιακό σε αυτή τη συναυλία είναι το ότι οι τρεις μούσες τον Χρήστου ερμήνευσαν και μεγάλες του επιτυχίες που τραγούδησαν σημαντικά ονόματα όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στράτος Διονυσίου, ο Πασχάλης Τερζής και πολλοί άλλοι. Επίσης τραγούδησαν διασκευασμένα γνωστά και άγνωστα τραγούδια του συνθέτη.

Τα εύσημα ανήκουν στον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης Ηλία Ασκαρίδη και την ομάδα του που οργάνωσαν τις εκδηλώσεις των εορτών της εβδομάδας που ακολουθεί.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/3292789734374857

Σχετικά Άρθρα