Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή,30/8/2022

Κέντρο Μελετών «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»  

 Στον κτητορικό  Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου στον χώρο της ΣΕΒΑΘ, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, πραγματοποιήθηκε εφέτος το ετήσιο μνημόσυνο  του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, την ημέρα εορτής του Αγίου στις  30 Αυγούστου, τιμώντας  τον σπουδαίο αυτόν Πολιτικό και Συνεταιριστή  που με την δράση και τις  πρωτοποριακές για την εποχή του πρωτοβουλίες έθεσε τις βάσεις και ανέπτυξε συνεταιριστικό κίνημα στην υπηρεσία του αγρότη, δίνοντας ταυτόχρονα εργασία σε χιλιάδες νέους και  νέες και συμβάλλοντας στις οικονομίες αστικών περιοχών.

  Προηγήθηκε Εσπερινός , την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, παρουσία του Μητροπολίτη μας ο οποίος εξήρε την προσφορά του αειμνήστου Προέδρου στον χώρο της Ξάνθης αλλά και της Πατρίδας μας γενικότερα.

 Παραβρέθηκαν ο  Αντιπ/χης κ. Κουρτίδης Κωνσταντίνος,  ο πρώην Δήμαρχος  κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, η πρώην Δήμαρχος Αβδήρων κ. Ευα Τσακίρη, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, η πολιτευτής κ. Ανδρέου Γεωργία, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η ιδιαιτέρα Γραμματέας  του κ. Νίνα Ζωγράφου, μέλη του συλλόγου  υποτρόφων της ΣΕΚΕ από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, το  Δ.Σ. του Κέντρου, εργαζόμενοι της ΣΕΒΑΘ, μέλη και φίλοι του Κέντρου Μελετών, φίλοι και συνεργάτες του αειμνήστου Προέδρου.

  Μετά την Θεία Λειτουργιά προσφέρθηκαν στον χώρο της ΣΕΒΑΘ καφές και αναψυκτικά και στην συνέχεια εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Μπαλτατζή όπου ο καλός του φίλος  Χρήστος Ζουρνατζίδης, γνωστός ως «Κίσσινγερ», τραγούδησε  τραγούδι αφιερωμένο σε Εκείνον.

   Το ΔΣ του Κέντρου Μελετών Αλ. Μπαλτατζής θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο του Δήμου Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη για την συνδρομή του , μέσω των υπηρεσιών του Δήμου, στον καθαρισμό και ευπρεπισμό του περιβάλλοντος χώρου και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά των κυριών Αλεξάνδρας Θεοφυλάκη και Κατερίνας Κυριαζίδου για την ιδιαίτερη φροντίδα στην άψογη εμφάνιση του Ναού.

  Αιώνια η μνήμη Του.

Το Δ.Σ. 

Σχετικά Άρθρα