Ροδόπη Τελευταία Νέα

Η Κομοτηνή έτοιμη να υποδεχθεί την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, με την εικόνα να φιλοξενείται στην πόλη μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου με αισθήματα συγκινήσεως και βαθείας ευγνωμοσύνης προς τον Πανοικτίρμονα Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο ανακοίνωσε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ότι κατόπιν ευλογίας και κανονικής αδείας από την Ιερά Επιστασία του Αγιωνύμου Όρους, η Ιερά και Σεβασμία Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου του «Άξιον Εστίν» εκ του Πρωτάτου του Αγίου Όρους θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, από Τρίτης 6ης του μηνός Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους, έως την  Δευτέρα 12η Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει πριν από μία περίπου εβδομάδα ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6η Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στη δυτική είσοδο της πόλεως (Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου). Θα επακολουθήσει η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος έως το Ηρώον της πόλεως, όπου θα τελεσθεί η Επίσημη Υποδοχή.

Τέλος, η Ιερά Πομπή θα καταλήξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεσθεί στις 19:30 η Επίσημη Δοξολογία. 

Σχετικά Άρθρα