Ροδόπη Τελευταία Νέα

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στο σπήλαιο “Πολύφημου” Μαρώνειας

Συνεχίζονται  οι ανασκαφικές εργασίες  οι οποίες ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες στο σπήλαιο “Πολύφημος” Μαρώνειας από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας που είναι φορέας εποπτείας και διαχείρισης του έργου, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών και μέσω της οποίας στόχος είναι η ανάδειξη, η προστασία και η βιώσιμη αξιοποίηση του σπηλαίου.

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης, παρέχει υποστήριξη και διευκολύνσεις στην υλοποίηση της αρχαιολογικής έρευνας, ενώ ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος συνοδευόμενος από τον  προϊστάμενο του γραφείου Β. Ελλάδας της Εφορείας, αρχαιολόγο κ. Φώτη Γεωργιάδη, σε επίσκεψη του στο σπήλαιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο ανθρώπινο δυναμικό που διεξάγει τις εργασίες και την αμέριστη βοήθεια του στην επίλυση όποιου προβλήματος εμφανιστεί.

Οι εργασίες που υλοποιούνται στοχεύουν στην αναγνώριση επί του πεδίου των ανασκαφικών δεδομένων της ανασκαφής που διακόπηκε το 2010, στην ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας στις αίθουσες με την επωνυμία “Μεγάλη Αίθουσα” και “Αίθουσα του Βωμού” και στη συντήρηση, τεκμηρίωση και μελέτη του υλικού που θα προκύψει από την σημερινή ανασκαφή.  

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο κ. Φώτης Γεωργιάδης ενώ στις εργασίες συμμετέχουν ο μηχανολόγος της Εφορείας κ. Ιωάννης Κοκκινίδης, ο αρχαιολόγος του έργου κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου και φοιτητές/φοιτήτριες του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σχετικά Άρθρα