Ροδόπη Τελευταία Νέα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις 6 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος έρχεται στην Κομοτηνή και τις Σάπες τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί». Η Ιερή Εικόνα η οποία θα έρθει από το Άγιο Όρος θα φιλοξενηθεί στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τις 06 έως 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Η υποδοχή της εικόνας θα πραγματοποιηθεί από τον Πατριάρχη την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη δυτική είσοδο της πόλης στις 18:30. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανεία έως το Ηρώο της πόλη μας, όπου θα τελεστεί η επίσημη υποδοχή. Τέλος η εικόνα θα καταλήξει στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί στις 19:30 επίσημη δοξολογία.

Την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου στις 13:00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί και την κωμόπολη των Σαπών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος τονίζει τα εξής: «Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από την ΑΘ Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Δημάρχου και την ευλογία, συναίνεση και θερμή υποστήριξη του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και αντικείμενο της ήταν η αποδοχή εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη της πρόσκλησης του να επισκεφτεί τις Σάπες την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 13:00 στο πλαίσιο της υποδοχής και της φιλοξενίας της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του “Αξιον Εστί” από τη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής».

Εν αναμονή τα επίσημης ανακοίνωσης από την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Σχετικά Άρθρα