Καβάλα Τελευταία Νέα

Κορυφώνεται η αγωνία για την Φωτιά στην Ποταμιά της Θάσου (video+foto)

Μαίρη Δαληκριάδου

Κορυφώνεται η αγωνία στο νησί της Θάσου καθώς η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022 σε δύσβατη δασική περιοχή επάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς  κοντά στις κατασκηνώσεις και μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα. Ενώ οι τουρίστες έντρομοι σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούν να φύγουν άρον άρον από το νησί ενώ έχουν φρακάρει και οι κοντινοί δρόμοι από τουρίστες και κατοίκους που προσπαθούν να απομακρυνθούν.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θάσου ενώ στάλθηκαν και οχήματα και προσωπικό από Καβάλα και Χρυσούπολη.

Άτομα που συμμετέχουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην προσέγγιση των οχημάτων στο σημείο ενώ αναφέρεται και έλλειψη νερού. Οι πυροσβέστες σήκωσαν και drone για να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Τραυματισμοί εθελοντών

 Πληροφορίες που διασταυρώθηκαν κατά τις 22:00 έκαναν λόγο για τραυματισμό τουλάχιστον δύο εθελοντών, ηλικίας 26 και 44 ετών. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ένας από τους εθελοντές αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι. Τα δύο άτομα διακομίστηκαν αρχικώς στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Αν και ξεπέρασαν τον κίνδυνο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Καβάλα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

 Νέα κλήση εθελοντών για να βοηθήσουν. Σημείο συλλογής νερών, τροφίμων και απαραίτητων πρώτων βοηθειών ορίστηκε το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννου προς τις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς.

Σχετικά Άρθρα