Αθλητικά Τελευταία Νέα

Βαλκανικό Πρωτάθλημα MTB 2022 στην Ξάνθη

Από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου 2022 ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Mountain Bikes 2022.

Θα διεξαχθεί στην περιοχή Θηλιά, θέση Λιβάδι, πάνω από το Μοναστήρι της Παναγίας Καλαμούς.

Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν πολυπληθείς αποστολές από την Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες, καθώς και καταξιωμένοι αθλητές από την Ευρώπη.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης στην Ξάνθη είναι η μοναδικότητα της διαδρομής, με ιδιαιτερότητες και προκλήσεις που εξιτάρουν τους αθλητές και μάλιστα, σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό κάλος της περιοχής.

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης (ΕΠΣΜΑΘ), την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Ξάνθης και επικουρικά, από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης «Ο Πήγασος», τον μοναδικό στη Θράκη που είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων, ως διεθνής αγώνας κατηγορίας C2, την Κυριακή 31 Ιουλίου, όμως θα υπάρξουν και αγώνες για τις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων, αλλά και Μάστερς που θα διεξαχθούν την προηγούμενη ημέρα.

Για πρώτη φορά το αγώνισμα του Eliminator κάνει την εμφάνισή του στο πρόγραμμα ενός Βαλκανικού Πρωταθλήματος, κάτι που σίγουρα θα δώσει ιδιαίτερο χρώμα στην διοργάνωση.

Στους διεθνείς αγώνες της Κυριακής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που το επιθυμούν και όχι μόνο τα μέλη των εθνικών ομάδων, καθώς οι αγώνες είναι εντεταγμένοι στο διεθνές καλεντάρι και δικαίωμα έχουν όλοι οι κάτοχοι διεθνούς δελτίου.

Ελεύθερη συμμετοχή θα υπάρξει επίσης και για την κατηγορία Masters, αλλά και για το αγώνισμα του eliminator, σε άνδρες, γυναίκες, έφηβους και νεάνιδες.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.00 Τεχνικό Συνέδριο

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

9:00-10:00 Προπόνηση

10:30 XCO Παίδων – Κορασίδων

12:00 XCO Masters

17:00 XC Eliminator Προκριματικός

18:00 XCE Προημιτελικός/Ημιτελικοί/Τελικοί

21:00 Παρουσίαση ομάδων & Απονομές Επάθλων (Κεντρική πλατεία Ξάνθης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

9:00 XCO Εφήβων/ Νεανίδων C2

10:30 XCO Ανδρών / Γυναικών C2

13.00 Απονομές Επάθλων

Σχετικά Άρθρα