Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Χωρίς δημοτικό φωτισμό η Παλιά πόλη της Ξάνθης σήμερα για τα γυρίσματα της ταινίας «Κόκκινο Ποτάμι»

Σάββατο βράδυ και για λίγη ώρα τα φώτα στην παλιά πόλη της Ξάνθης παρέμειναν κλειστά σε συνεννόηση με το Δήμο Ξάνθης και την ΔΕΗ ώστε να εξυπηρετηθούν τα γυρίσματα της ταινίας «Κόκκινο ποτάμι», τα γυρίσματα της οποίας γίνονται στην πόλη μας την τελευταία εβδομάδα.

Για τις  σκηνοθετικές ανάγκες χρειάστηκε να κλείσουνε ο δημοτικός φωτισμός από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και τους τεχνικούς του Δήμου Ξάνθης. Την επιχείρηση συντόνισε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Παναγιώτης Αμβροσιάδης ο οποίος και φιλοξενεί τους συντελεστές της ταινίας  στην περιοχή. Το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι σειρά που παίζει στο open.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα αναδείξουν την παλιά πόλη της Ξάνθης και τις ομορφιές της σε όλη την Ελλάδα προσδοκώντας επισκεψιμότητα στην περιοχή μας.

Το Κόκκινο Ποτάμι είναι δραματική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και αφορά πραγματικά γεγονότα γύρω από την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η σειρά έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV, σημειώνοντας τηλεθέαση 29,8% στο γενικό σύνολοκαι 31,6% στο νεανικό κοινό. Η τηλεθέαση στα επόμενα επεισόδια ανέβηκε ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης με το κόστος του κάθε επεισοδίου να υπολογίζεται στις 125.000€ και με συνολικό κόστος στα 4.000.000€.

Λόγω υψηλής τηλεθέασης, η σειρά, μετά την ολοκλήρωση της, έχει περιστασιακά προβληθεί σε επανάληψη από το ίδιο κανάλι, σε τηλεταινία, με πιο πρόσφατη την περίοδο 17 με 20 Μαϊου 2021, ως φόρος μνήμης, για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Αργύρης Πανταζάρας, Χαρά Μάτα Γιαννάτου και Γιωργής Τσαμπουράκης. Σκηνοθέτης είναι ο Μανούσος Μανουσάκης.

loading...

Σχετικά Άρθρα