Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ολονύχτιο θρίλερ αεροπλάνο Antonov που κατέπεσε στην Καβάλα – Οκτώ επιβαίνοντες στην πτήση – Επί τόπου πυροτεχνουργοί και droneω (βίντεο από την πτώση)

Ολονύχτιο θρίλερ 

Ομάδες πυροτεχνουργών του στρατού επιχειρούν σήμερα το πρωί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική στην τοποθεσία, όπου κατέπεσε χθες το βράδυ λίγο πριν από τις 23:00 στην Καβάλα αεροσκάφος τύπου Antonov, το οποίο ειχε οκταμελες πληρωμα και μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά.

Παράλληλα με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να ελεχθεί το σημείο συντριβής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει άλλο εύφλεκτο υλικό.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Ουκρανία. Πριν από το δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία, είχε επισκεφτεί την Τουρκία.

Στους χάρτες καταγράφεται να κάνει στροφή 180 μοιρών, ενώ πετούσε πάνω από τη θάλασσα κοντά στο όρος Άθως με κατεύθυνση προς τη Χρυσούπολη.

Ωστόσο, δεν έφτασε έως το αεροδρόμιο και το σήμα του χάθηκε από το ραντάρ, καθώς κατέπεσε φλεγόμενο κοντά στον οικισμό του Παλαιοχωρίου.

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέφεραν ότι ο πιλότος ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη στον κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης.

«Το είδαν να πέφτει φλεγόμενο ακόμη και από τη Δράμα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

«Από τη συντριβή προκλήθηκαν εκρήξεις και στην ατμόσφαιρα υπάρχουν τοξικά αέρια, γι’ αυτό και η πυροσβεστική, εξέδωσε αρχικα συστάσεις για χρήση μάσκας στους κατοίκους της περιοχής ενω στη συνεχεια τους καλεσε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα στα σπίτια, αλλά και να μην ανοίξουν τα κλιματιστικά.

Το σημείο της συντριβής έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. 

Ο πιλότος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, είχε ζητήσει άδεια για αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης, στο αεροδρόμιο της Καβάλας, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει έως εκεί καθώς ξέσπασε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το τετρακινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε.

Σύμφωνα με την αναφορά το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ στα δέκα μίλια δυτικά του αεροδρομίου της Καβάλας και ενώ είχε πάρει την άδεια για αναγκαστική προσγείωση, έχοντας αναφέρει τη βλάβη.

Το αεροσκάφος ήταν του σερβικού στρατού.

Μετά την πτώση του αεροσκάφους ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις. 

Σχετικά Άρθρα