Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης αναλαμβάνει τον νεοσύστατο Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) της ΑΜΘ

Ξεκινά από τη Διοίκηση Μέτιου η διαδικασία για τη συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού ΑΜΘ

Επικεφαλής με απόφαση του Περιφερειάρχη ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Με στόχο τη δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού μετά την περιπέτεια της πανδημίας ξεκινά από τη Διοίκηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου η διαδικασία για τη συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόεδρος του Οργανισμού θα είναι,με απόφαση του Περιφερειάρχη,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο ΟργανισμόςΔιαχείρισης και Προώθησης Προορισμού είναι ένα επιπλέον εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης που θέλει να αξιοποιήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας,παράλληλα με το μεγάλο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και όλα τα υπόλοιπα έργα και δράσεις που υλοποιεί.

Πρόκειται για ένα φορέα με συμβουλευτικό ρόλο που θα φέρειπιο κοντά το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδήτη Διοίκηση και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Στόχος είναι η συνδιαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειαςπροκειμένου η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να προσελκύει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, οι επιχειρήσεις να παρέχουν ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες και να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

Η αρχική ιδέα για τη σύσταση ενόςΟργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμούείχε διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο στο πλαίσιο της συνεργασίες της Περιφέρειας ΑΜΘ με το «Διάζωμα» για την Πολιτιστική Διαδρομή της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. 

Έκτοτε η ιδέα ωρίμασεκαι αποφασίστηκε να υλοποιηθεί για το σύνολο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας, δεδομένων και των σχετικώνδυνατοτήτων που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4875/Δεκέμβριος 2021).

Για το θέμα, ο Περιφερειάρχηςσυγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τη συμμετοχή του κ. Αμοιρίδη, τουΑντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, του Εντεταλμένου ΠεριφερειακούΣυμβούλου Τουρισμού Θανάση Τσώνη και τουυπεύθυνου υπηρεσιακού στελέχους για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Γιώργου Σγούρου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι τους επόμενους μήνες η Διοίκηση της Περιφέρειας θα πραγματοποιήσει συσκέψειςμε εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με στόχο να καταγράψει ζητήματα, προτάσεις και ιδέες και να συγκροτηθεί ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού.

Σχετικά Άρθρα