Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τα προβλήματα της αγοράς μετέφερε στον Αστυνομικό Διεθυντή το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2022, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Ξάνθης Νικόλαος Γρηγοριάδης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Μιχάλης Σπανίδης, εξαιτίας των πολλών καθημερινών αναφορών, συμβάντων και παραπόνων που εισπράττει ο Σύλλογος τόσο από αγανακτισμένα στελέχη της Πόλης-Αγοράς της Ξάνθης καθώς όμως και από απλούς δημότες κατοίκους της Πόλης, συναντήθηκε με τον Αξιότιμο Διευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ξάνθης κ. Πασχάλη Γιώρη με το οποίο είχε μία γόνιμη και ενημερωτική συζήτηση κατά την οποία τον κατέθεσε και γραπτώς της ανησυχίες και τους προβληματισμούς της Αγοράς:

  1. Καθημερινό κυκλοφοριακό παραλήρημα με καταστρατήγηση  του κώδικα οδικής κυκλοφορίας τόσο από επαγγελματίες  χρήστες δίτροχων μηχανοκινήτων αλλά και από ιδιώτες.
  2. Αδυναμία των μεταφορικών εταιρειών Ξάνθης για ομαλή τροφοδοσία της Αγοράς με τα αντίστοιχα προς παράδοση δέματα. Είναι χαρακτηριστικό το φαινόμενο να καταπατούνται μονίμως οι οριοθετημένες θέσεις φορτοεκφόρτωσης από παράτυπα τροχοφόρα, καθώς και από εμπορεύματα όμορων καταστημάτων.
  3. Σχεδόν καθημερινά περιστατικά από εγκληματικές πράξεις, όπως διαρρήξεις, ληστείες εν ψυχρώ μέρα μεσημέρι.
  4. Καταπάτηση της σύγχρονης αστικής «ιερής» αντίληψης περί ύπαρξης χρήσιμων και αποδοτικών πεζόδρομων από μηχανοκίνητα.
  5. Καταστρατήγηση του ιερού δικαιώματος των ατόμων με ειδικές ανάγκες για ομαλή κυκλοφορία στον γενικότερο πολεοδομικό ιστό της Πόλης.

Η ειλικρινής απάντηση του, ότι συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς  που του κατατέθηκαν, καθώς και το ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή μας έδωσε μια νότα αισιοδοξίας παρά την αποδεδειγμένη διατύπωσή του, ότι η ελλιπής στελέχωση του σώματος  είναι βασικό εμπόδιο στην καλύτερη εκτέλεση του καθήκοντός του.

Με εκτίμηση

Εμπορικός Σύλλογος Νομού Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα