Κοινωνία Τελευταία Νέα

2ο ΓΕΛ Ξάνθης: Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βουδαπέστη (φωτογραφίες)

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ /Δράση ΚΑ229 /, με τίτλο “ GOod PrICTices ”, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βουδαπέστη, από τις 25 έως τις 29 Ιουνίου 2022.

Το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα πραγματεύεται θέματα που τη χρήση των ΤΠΕ και συμμετέχουν σχολεία από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία/συντονίστρια χώρα, Ελλάδα, Πολωνία, Βουλγαρία και Τουρκία). Στόχος του προγράμματος είναι να εξετάσουμε παρόμοια σχολεία-εταίρους από όλη την Ευρώπη, παρατηρώντας διάφορους τρόπους ενσωμάτωσης της τεχνολογίας και των κινητών κατά τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης.

Στη συνάντηση που διοργάνωσε με επιτυχία το σχολείο Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda, του  Kisújszállás, συμμετείχαν 3 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Μαυροδή Αικατερίνη (συντονιστρια), Μητροτάσιος Γεώργιος και Πεχλιβάνης Κωνσταντίνος και κατά τη διάρκειά της είχαμε την ευκαιρία:

– να συζητήσουμε και να αποτιμήσουμε τα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος

-να συζητήσουμε και να συμπληρώσουμε τα κοινά καθώς και τα διαφορετικά μέρη της τελικής έκθεσης

– να οργανώσουμε και να αναλύσουμε τα παραδοτέα υλικά

– να συμπληρώσουμε τα δεδομένα και τα πεδία στο εργαλείο Mobility Tool

-να ελέγξουμε και να συμπληρώσουμε τις πλατφόρμες διάχυσης του προγράμματος : eTwinning, Facebook group, Instagram, Project website, Erasmus+ Project Result Platform

Παράλληλα περιηγηθήκαμε στο κέντρο της Βουδαπέστης, πρωτεύουσας της Ουγγαρίας με τη βοήθεια των Ούγγρων εταίρων μας. Επισκεφτήκαμε μέρη όπως ο πύργος των Ψαράδων, το κάστρο της Βούδα, την πλατεία των Ηρώων, Το Πάρκο της πόλης, το κάστρο Hunedoara, το μέγαρο της Μουσικής, την Όπερα, το Κοινοβούλιο και ενα από τα πιο συγκινητικά μνημεία της Βουδαπέστης, τα παπούτσια στις όχθες του Δούναβη, μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 45.

 Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν πολύ θερμό και οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις και τις ξεναγήσεις, αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.

Η εμπειρία όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας και της πόλης που μας φιλοξένησε, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με την ορθή σύνταξη της τελικής έκθεσης  του προγράμματος.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στηρίζουν, τη διεύθυνση του σχολείου, γονείς, εκπαιδευτικούς και τοπικούς φορείς στην προσπάθεια υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σχετικά Άρθρα