Ατζέντα Τελευταία Νέα

 ‘’Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ’’ στην Ξάνθη Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη

 με την Κατερίνα Διδασκάλου

11 ΧΡΟΝΙΑ συνεχούς παρουσίας στο ελληνικό θέατρο

Καλοκαιρινή περιοδεία 2022

ΞΑΝΘΗ

ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Έντεκα χρόνια τώρα, ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, με την εξαιρετική Κατερίνα Διδασκάλου, ενθουσιάζει και συγκινεί το κοινό που αγαπά το καλό θέατρο. Έντεκα χρόνια τώρα, τα σημαντικά μηνύματα του έργου περνούν στους θεατές μέσα από το χιούμορ,  την συγκίνηση, ένα καταπληκτικό, βαθιά ανθρώπινο κείμενο και μια συγκλονιστική ερμηνεία. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και  η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.

Έχοντας στο διάστημα των περασμένων ετών φιλοξενηθεί σε πολλές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό,  η παράσταση που αγαπήθηκε και χειροκροτήθηκε όσο λίγες, θα ξεκινήσει για μια ακόμη φορά το ταξίδι της στην Ελλάδα σε μία ακόμα πετυχημένη καλοκαιρίνη περιοδεία .

Το έργο

Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.

Συντελεστές

Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μηνάς Μινατσής
Κοστούμια: Δημήτρης Ανδριανός
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Ρουμπής, Ιωάννης-Ιόλαος Μανιάτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Ρουμπής

Φωτογράφιση αφίσσας: Κωστής Λίερος

Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα

Γραφιστική Επιμέλεια – Social Media : Δημήτρης Γκέλμπουρας

Παραγωγή: Erofili Productions

Οργάνωση περιοδείας: Αλέξανδρος Πιτόσογλου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  :  21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:12  € 

 – ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15 € 

 – ΜΕΙΩΜΕΝΑ :12 € (Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Φοιτητές, Παιδιά, ΑΜΕΑ)

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩ Ν :  

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΥΡΓΕΛΗ» Τηλ. 25410-72363 

Σχετικά Άρθρα