ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Με επιτυχία η Ημερίδα για το Παράτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (60 φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, η ημερίδα που πραγματοποίησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης στο ξενοδοχείο Elisso στις 6 η ώρα το απόγευμα με θέμα: «30 χρόνια μετάβασης από τις Υπηρεσίες Ιδρυματικής Φροντίδας στην Αποϊδρυματοποίηση»

Η Ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ. κ. Αναστασίας Τζαμπαζλή και τον χαιρετισμό από τον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Γεώργιο Σταμάτη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Ξάνθης Κ.Κ. Παντελεήμων,  του εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Αντώνη Πασχάλη, του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη και άλλων.

Ακολούθησε η ομιλία του εισηγητή Καλοπίση Βασίλειου, Υπεύθυνου Λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου «Το Πέταγμα» , Κοινωνικός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της κοινωνικής επιχείρησης Puzzle, τοπικός συντονιστής του Διεθνούς Δικτύου Citizen Network και μέλος του ερευνητικού κέντρου Centre for Welfare Reform, τοπικός συντονιστής του Εθνικού προγράμματος αποϊδρυματοποίησης και πρώιμης παρέμβασης στην Ελλάδα του EASPD, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα με θέμα : «Η Αποϊδρυματοποίηση δεν αφορά τους άλλους, αφορά όλους μας»

Αμέσως μετά ακολούθησε η ομιλία του εισηγητή Μπάρμπα Γεώργιο, Διατελέσαντος Επίκουρου Καθηγητή Ειδικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ. Εισήγηση με θέμα : «Κοινωνικές σχέσεις και ζωή μέσα στην κοινωνία, το κορυφαίο στοίχημα των ιδρυμάτων»

Η ημερίδα συπληρώθηκε με τον Χαιρετισμό του κ. Κλεομένη Ψωμακέλη, Υπεύθυνο του Παραρτήματος και Μέλος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ.

Ακολούθησε συμβολική βράβευση, για την ακούραστη δράση και συνεισφορά τους, των: Παπαδημητρίου Χρήστου, Αρχαιότερου Μέλους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παραρτήματος, Στεργή Θεόδωρου, Εξωτερικού Εκπαιδευόμενου και Προέδρου των Περιθαλπομένων του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, και του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»

Αμέσως μετά οι παραβρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χώρο του ψυχολογικού κέντρου όπου ακολούθησε συνεστίαση με φαγητό και μουσική.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/363508465895878

Σχετικά Άρθρα