Ροδόπη Τελευταία Νέα

Σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα ύψους2,3 εκ.€ στην ΠΕ Ροδόπης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με την ανάδοχο εταιρεία

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην περιοχή του ποταμούΛίσσου

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο της εταιρείας ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ κ. Σπύρο Γαλόπουλο η σύμβαση για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε πεδινές περιοχές του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στην ΠΕ Ροδόπης, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στα αναχώματα του ποταμού Λίσσου, των παραποτάμων και των ρεμάτων του, τα οποία υπέστησαν ζημιές κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου έτους.

Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο να αποκαταστήσουν και να ισχυροποιήσουν τα αναχώματα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανάληψης καταστροφών σε καλλιέργειες, κατοικίες και κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα θα γίνει και καθαρισμός των ρεμάτων της περιοχής.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. ΜουλταζάΤαρκάνΜουλταζά, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθλητισμού κ. Αχμέτ Ιμπράμ και Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. ΤζιχάνΙμάμογλου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Βαγγέλης Σταμπόλογλου και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων ΠΕΡοδόπης κυρία Χρύσα Τσιλιγγίρη.

Σχετικά Άρθρα