ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Με επιτυχία ο Ποδηλατικός Αγώνα βουνού –10th RNOBF “Rodopi– Lykodromio” Cross duathlon-MTB

Μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Ξάνθης  και του   Αθλητικού  Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα»

Το Σαββάτο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε αγώνας ορεινού διάθλου στις 16΄30 στην περιοχή Λυκοδρόμιο Ξάνθης  κατηγορίες ατομικό και ομαδικό. Την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ορεινός αγώνας ποδηλασίας στην ίδια περιοχή με κατηγορίες επίσημες με Δελτία ΕΟΠ , Μίνι- ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  -ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΣΙΔΩΝ- και κατηγορία ΟΠΕΝ SPORTIVE  .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας του διάθλου  διεξήχθη  σε ανηφοροκατηφορική διαδρομή απόστασης 3.5χλμ το πρώτο δρομικό σκέλος, 13χλμ για το ποδήλατο και 7χλμ το δεύτερο σκέλος για το ορεινό τρέξιμο. Είναι αγώνας σκυταλοδρομίας, κάθε αθλητής της ομάδας (ομαδικό) κάνει από ένα είδος αγωνίσματος του διάθλου και στο ατομικό ο αθλητής ολοκληρώνει τον αγώνα συμμετέχοντας ο ίδιος και στα δύο αγωνίσματα.

Στο ποδηλατικό μέρος ο αγώνας διεξήχθη σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και σύμφωνα με τους κανονισμούς εξοπλισμού των συμμετεχόντων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Κουρτίδης δήλωσε ενθουσιασμένος από την όλη διοργάνωση και εύχεται  και του χρόνου, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, «…για να συνεχίσουμε συνδιοργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις, την προβολή της ΠΕ Ξάνθης και την ανάδειξη του αθλητισμού…».

Ειδικότερα ο κ. Κουρτίδης αναφέρει για τη διοργάνωση :

«…Βραβεύτηκαν και οι μικροί τρομεροί αθλητές στο Λυκοδρόμιο Ξάνθης στους ποδηλατικούς αγώνες του 10ου RNOBF CROSS DOUATHLON MTB.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές, τους συνδιοργανωτές και τους κατοίκους, για την άψογη οργάνωση και το κυριότερο, για την εκπληκτική και μοναδική φιλοξενία, όλων μας.

Εύχομαι και του χρόνου, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, για να συνεχίσουμε συνδιοργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις, την προβολή της ΠΕ Ξάνθης και την ανάδειξη του αθλητισμού…»

Σχετικά Άρθρα