Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Video από το Πανηγύρι της Λεύκης

Οι προετοιμασίες ήταν πολλές από μέρες πριν και ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής  ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι,  για λίγο όμως,  λόγω της βροχόπτωσης που ακολούθησε!

Το πανηγύρι της Λεύκης επανήλθε μετά από σχεδόν τρία χρόνια, στον προαύλιο χώρο του συλλόγου “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ” (πρώην Δημοτικό Σχολείο),  αλλά οι καιρικές συνθήκες  δυστυχώς δεν επέτρεψαν στους κατοίκους του οικισμού αλλά και στους επισκέπτες να χαρούν, όσο θα ήθελαν, την εορταστή ατμόσφαιρα που συνδύαζε καλό φαγητό, ποτό και παραδοσιακή  μουσική.

Οι προετοιμασίες ήταν πολλές από μέρες πριν και ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής  ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι,  για λίγο όμως,  λόγω της βροχόπτωσης που ακολούθησε.

Οι επισκέπτες αψηφώντας τα μηνύματα του καιρού αγκάλιασαν τις εναρκτήριες εκδηλώσεις αλλά δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την συνέχιση της εκδήλωσης.  

Μητροπολίτης Ξάνθης :  Θυμόμαστε και τιμούμε τους προγόνους μας που ξεριζώθηκαν από τις προγονικές εστίες !

Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στον οικισμό της Λεύκης  και στους πρώτους κατοίκους της που ήρθαν στη νέα πατρίδα και δημιούργησαν τους νέους οικισμούς πριν από 100 χρόνια.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί  και στην πανδημία και στα δύσκολα χρόνια που βίωσε όλος ο κόσμος

«…Περάσαμε δυο χρόνια δύσκολα με την πανδημία. Ο λαός μας κλεισμένος απομονωμένος. Τώρα είναι η ευκαιρία να ξαναμπούμε στον κανονικό ρυθμό της ζωής διότι είναι μεγάλη υπόθεση να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και να τσουγκρίζουμε το ποτήρι μας και να ανταλλάσσουμε ευχές…», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό, Περιβαλλοντικό & Αθλητικό Σύλλογο Λεύκης “ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκης, έχοντας πολλά χρόνια παρουσίας στο ενεργητικό του, με έτος ιδρύσεως το 1987, μολονότι παρέμεινε ανενεργός για κάποια χρόνια, πλέον επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο. Έχει αναπτύξει δράση σε πολλούς τομείς. Ήδη εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί τμήμα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών το οποίο επιδεικνύει αξιοζήλευτη πορεία και έχει μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των κατοίκων του χωριού. Οι οικολογικού περιεχομένου ενέργειες δεν είναι και λίγες σε μία προσπάθεια βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Παράλληλα δυναμική ήταν η παρουσία του Συλλόγου και σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου τόσο εντός του Οικισμού της Λεύκης όσο και σε εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης.

Και μην ξεχνάτε πως πάντα υπάρχει χώρος στο σύλλογο για ορεξάτους (μεγάλους ή μικρούς) που επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου ή να προσφέρουν την βοήθειά τους με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Σχετικά Άρθρα