Καβάλα Τελευταία Νέα

ΟΧΙ στην Κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης | Συνάντηση ΕΣΠΕΑΜ/Θ με Δήμαρχο Καβάλας

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο των επαφών της Ένωσης, με τους θεσμικούς παράγοντες της Περιφέρειας. Στην συνάντηση παραβρέθηκε εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ, κ. Νικόλαος Παναγιωτίδης, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Παπαβασιλείου, ο Αναπλ. Γεν Γραμματέας Στυλιανός Πουρναράκης καθώς και οι Αντιπρόσωποι της Ένωσης στο Νομό Καβάλας, Νικόλαος Μωυσίδης και Αθανάσιος Λαζαρίδης.

Ο κ. Μουριάδης καλωσόρισε εγκάρδια τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΠΕΑΜ/Θ  τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, στην διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας  και ομοψυχίας και αναφέρθηκε στη συνεχή κοινωνική προσφορά τους, στον καιρό της ειρήνης,

Ο Πρόεδρος τα Μέλη της ΕΣΠΕΑΜ/Θ  ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για θέματα που απασχολούν τους Έλληνες στρατιωτικούς, διατυπώνοντας θέσεις και προτάσεις, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην τοπική κοινωνία.

Ζήτησαν από τον κ. Μουριάδη να στηρίξει  την πρόταση της ΕΣΠΕΑΜ/Θ, για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η ευρύτερη περιοχή του Νομού Καβάλας  και ιδιαίτερα στην ανάγκη διατήρησης των αξιόμαχων Μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, που δραστηριοποιούνται σήμερα στην περιοχή. Ιδιαίτερα έθεσαν το θέμα της κατάργησης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης και της αναστάτωσης η οποία μπορεί να προκληθεί, σε περισσότερες από 100 οικογένειες στρατιωτικών που υπηρετούν σε αυτό, εξ αιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς την μελλοντική λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή.

Συζήτησαν όλες τις παραμέτρους του θέματος αυτού, και ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ τόνισε χαρακτηριστικά πως χωρίς να επιδιώκουμε σε καμία περίπτωση την ανάμιξη μας, στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της πολιτείας σε θέματα οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, καθώς και της αμυντικής της πολιτικής, ιδιαίτερα στις κρίσιμες τούτες στιγμές, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούςμας σε σχέση με τις επιπτώσεις που θα έχει για τη περιοχή μας η κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης.

Το κλείσιμο του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης θα στερήσει από την περιοχή της Καβάλας, την δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (πυροσβεστικός σταθμός, πύργος, ελέγχου, εξυπηρέτηση διερχομένων στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, αποθήκες και αγκυροβόλιο μεταφοράς καυσίμων) καθώς και την δυνατότητα εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών αεροσκαφών και Ελικοπτέρων.

Ο Δήμαρχος Καβάλας διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΕΑΜ/Θ ότι θα θέσει τα θέματα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο σε μια προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή, θέματα τα οποία επηρεάζουν παράλληλα την οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Επεσήμανε επίσης ότι το Γραφείο του, θα είναι πάντοτε ανοιχτό και ο ίδιος θα είναι διαθέσιμος για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ/Θ,  ευχαρίστησε τον  Δήμαρχο Καβάλας για  την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποία έχει επιδείξει όλα  τα προηγούμενα χρόνια της ενασχόλησης του με τα κοινά, στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Παναγιωτίδης
Αντισμήναρχος (ΤΣΕ)
 Συμεών Τονονίδης
 Επιλοχίας (ΤΘ)

Σχετικά Άρθρα