Γενική

«Βότκα Μολότοφ» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου στο υπαίθριο Αμφιθέατρο (video)

Μία «εκρηκτική» παράσταση στις 27 και 28 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο!  

Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουνίου, στο υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, το θεατρικό εργαστήρι “Ανατολικά του Νέστου” παρουσιάζει μια «εκρηκτική» – έξυπνη κωμωδία βασισμένη στο σπονδυλωτό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Σάϊμον “The good doctor”.

Μικρές ξεκαρδιστικές καθημερινές ιστορίες που μπλέκονται και συμπλέκονται  μεταξύ τους όπως οι ήρωές τους , όπως η ζωή. Μία βότκα μολότοφ που εκρήγνυται  σε  σπαρταριστά επεισόδια γέλιου.

Η θεατρική  ομάδα «Ανατολικά του Νέστου» εργάστηκε με όρεξη και μεράκι και  ευχαριστήθηκε πολύ την όλη διαδικασία η οποία , όπως φαίνεται και από τις πρόβες, εξελίχθηκε  πολύ δημιουργικά και όμορφα για όλους. Είναι  πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να παράξουν πολιτισμό. Άλλωστε η ενασχόληση με την τέχνη είναι στάση ζωής.

Βρεθήκαμε στις τελευταίες  πρόβες της παράστασης το απόγευμα της Παρασκευής στο υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης και μίλησε με την κ. Πολυξένη Καρακατσάνη και τον κ. Βασίλη Λειβαδίτη που σκηνοθέτησαν την παράσταση.

Πολυξένη Καρακατσάνη : Το έργο «Βότκα Μολότοφ»  αποτελεί ένα όμορφο πάντρεμα δυο μεγάλων συγγραφέων που προέρχονται από δυο διαφορετικούς αιώνες, από δυο διαφορετικούς πολιτισμούς

Η κ. Καρακατσάνη  μίλησε για το έργο που θα παρουσιάσει φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου»  το οποίο, όπως υπογράμμισε, αποτελείται από  τα χιουμοριστικά διηγήματα του Άντον Τσέχοφ σε θεατρική διασκευή του Νηλ Σάϊμον. Η κωμωδία  «Βότκα Μολότοφ»  αποτελεί ένα όμορφο πάντρεμα των δυο μεγάλων συγγραφέων που προέρχονται από δυο διαφορετικούς αιώνες, από δυο διαφορετικούς πολιτισμούς, σημείωσε η κ. Καρακατσάνη και πρόσθεσε πως ο κόσμος έχει ανάγκη να εκφραστεί, να επικοινωνήσει και να αισθανθεί συναισθήματα «…και αυτό ακριβώς προσφέρει το θέατρο, μία ουσιαστική ανθρώπινη επικοινωνία…».

Το γεγονός ότι το έργο είναι κωμωδία, λειτουργεί πολύ θετικά γιατί πραγματικά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να γελάσουμε με την ψυχή μας, κατέληξε η κ. Καρακατσάνη.

Βασίλης Λειβαδίτης : Είναι μία ευκαιρία για τον κόσμο, μέσα στην κατήφεια των ημερών και των τελευταίων ετών, να διασκεδάσει και να χαμογελάσει – Αυτή είναι η ευχή μας και ελπίζουμε να το καταφέρουμε!

Όπως επεσήμανε ο κ. Λειβαδίτης …Είμαστε μία μεγάλη ομάδα, δουλέψαμε καιρό και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε επιτέλους αυτή την όμορφη κωμωδία. Είναι μία ευκαιρία για τον κόσμο, μέσα στην κατήφεια των ημερών και των τελευταίων ετών, να διασκεδάσει και να χαμογελάσει! Αυτή είναι η ευχή μας και ελπίζουμε να το καταφέρουμε…” .   

Οι συντελεστές  της παράστασης

Σκηνοθεσία : Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης

Μουσική: Χριστεφανία Λουκίδου

Κοστούμια: Ελένη Παπαδοπούλου

Δημιουργικό/Φωτογραφία: Γεωργία Βεράκη

Styling: Οράλ Καλεντζή

Φωτισμοί/Ήχος: Σπύρος Ρόιδος

Παίζουν:

Αντωνιάδου Δώρα

Αποστολίδης Γιώργος

Βαϊντερλής Θεόδωρος

Γιοβαννόπουλος Νίκος

Δοβρίδης Τόλης

Καγιάογλου Χαρά

Καρανικόλα Μελίνα

Καραγιαννίδης Χριστόφορος

Κοτσάκη Δήμητρα

Μπαρδάκης Παναγιώτης

Μπαρτζοπούλου Εμμανουέλα

Παπαδόπουλος Δημήτρης

Παπακωνσταντίνου Ελένη

Ραξιώνη Σοφία

Ταβουλτσίδης Βασίλης

Τρανοπούλου Ελένη

Τσέγκα Άννα

Προπώληση εισιτήριων: Βιβλιοπωλείο Πυργελή ( Ανδρέου Δημητρίου 57, τηλ. 2541072363)

Γενική είσοδος: 8

Μειωμένο ( μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, Στρατευμένοι) : 5

Ελεύθερη είσοδο για ΑΜΕΑ

Σχετικά Άρθρα