Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης (Το πρόγραμμα)

Στις 24 Ιουνίου η Αγία του Χριστού Εκκλησία τιμά και εορτάζει το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Στην Ξάνθη εορτάζει ο Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται στην Παλαιά πόλη της Ξάνθης.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στις 7 η ώρα το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα ενώ την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, 7 με 10 το πρωί θα τελεστεί  ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6 η ώρα θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς τον Τίμιο Πρόδρομο. Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 το πρωί 7:30 με 9:30 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Την Ιερή εικόνα του Τιμίου Προδρόμου θα κοσμεί από εδώ και πέρα ένα εγκόλπιο που χάρισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Λίγα λόγια για τον ΙΝ του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης χτίστηκε το 1839 και αφιερώθηκε στον Τίμιο Πρόδρομο ο τότε μητροπολίτης Αντώνιος μετέφερε το πανηγύρι του ναού από τις 24 Ιουνίου στις 29 Αυγούστου δηλαδή από το γενέθλιο στην απότομη της κεφαλής του.

Ο ιερός ναός του τίμιου Προδρόμου είναι τρίτος ηλικιακά σε παλαιότητα ναός αφού πρώτος είναι το Καβάκι που κτίστηκε τον 18ο αιώνα, ο Άγιος Γεώργιος που χτίστηκε το 1835 και ο τίμιος Πρόδρομος το 1839.

Σχετικά Άρθρα