Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

«Ανεμοστρόβιλοι στην ΠΕ Ξάνθης. Καταγραφή και αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν»

Χτες το απόγευμα επισκεφτήκαμε το Όλβιο, το Άβατο, την Κρεμαστή, το Εράσμιο, την Κεντητή, το Μικροχώρι, την Ηλιόπετρα και όλη την αγροτική περιοχή και τον κάμπο. Οι ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους είναι ανυπολόγιστες. Η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Δήμος Τοπείρου με τη συνεργεία τους έβγαλαν όλα τα εμπόδια από τις οδούς και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Ο ΤΟΕΒ Θαλασσιάς ξεκίνησε με μηχανήματα την αποκατάσταση του δικτύου του. Η Πυροσβεστική ήταν παρούσα και βοήθησε με την κοπή των δέντρων, καθώς και η Αστυνομία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Η ΔΕΔΗΕ με τα συνεργεία της τοποθέτησε άμεσα καινούργιες κολώνες και επανάφερε το ρεύμα. Τους ευχαριστούμε όλους.

Μετά από δίκη μου πρόταση ενεργοποιήθηκε το μητρώο εργοληπτών πολιτικής προστασίας.

Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και συστήνουμε στους αγρότες μας να κλείσουν τα αντλιοστάσιά τους, επειδή τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ο ΕΛΓΑ μετά από επικοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και άλλων φορέων θα έρθει για εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες.

Θα εκδοθούν ανακοινώσεις, για αποζημιώσεις σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σαν Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, δηλώνω και εκφράζω τη διάθεση όλων των υπηρεσιών και δυναμικού, για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας στο έργο φορέων αλλά και πολιτών οι οποίοι επλήγησαν  από  τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης

Κωνσταντίνος Κουρτίδης

Σχετικά Άρθρα