Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δεμένα τα χέρια του Δημάρχου: Ειδική νομοθεσία διέπει το Φυσικό Αέριο… Δεν χρειάζεται να πάρει άδεια εργασιών από τον Δήμο Ξάνθης ούτε μπορεί να υπάρξει επίβλεψη ή παρέμβαση (Η σχετική νομοθεσία)

Για όλα τα έργα που γίνονται στον Δήμο Ξάνθης και σε κάθε Δήμο οι εταιρίες που τα κάνουν πρέπει να παίρνουν άδεια από τον Δήμο και έχουν κάποιες υποχρεώσεις… διαβάστε παρακάτω τι ισχύει γενικά για έργα στους δρόμους…

Άδειες εκσκαφής σε αστικό περιβάλλον για έργα κατασκευής και συντήρησης υποδομών φυσικού αερίου

Η παράγραφος 3 του άρθρου 47 του ν. 2696/1999 (Α΄ 57) αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Οποιαδήποτε τομή ή εκσκαφή οδοστρώματος, ερείσματος, πεζόδρομου ή πεζοδρομίου εθνικής, επαρχιακής, δημοτικής ή κοινοτικής οδού, η οποία είναι απαραίτητη για την κατασκευή έργου, που εκτελείται από επιχείρηση κοινής ωφέλειας, οργανισμό, νομικό ή φυσικό πρόσωπο, επιτρέπεται να γίνει μόνο ύστερα από άδεια της αρμόδιας για τη συντήρηση της οδού υπηρεσίας, η οποία θεωρείται πριν από την έναρξη των εργασιών από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Στην άδεια αυτήν ορίζεται ο χρόνος μέσα στον οποίο θα ενεργείται η πλήρης αποκατάσταση της φθοράς του οδοστρώματος από την επιχείρηση ή το πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου εκτελείται το έργο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συντήρησης των οδών υποχρεούνται, μετά την παρέλευση της προθεσμίας η οποία ορίζεται στην άδεια, να αποκαθιστούν τις γενόμενες φθορές και να καταλογίζουν τη σχετική δαπάνη σε βάρος του οργανισμού, της επιχείρησης ή του προσώπου που εκτελεί ή για λογαριασμό του οποίου εκτελείται το έργο, κατά τις διατάξεις για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού καθώς και του άρθρου 7 παρ. 7 του Ν. 3481/2006 δεν εμπίπτουν οι εταιρείες που εκτελούν εργασίες εγκατάστασης, τακτικής και έκτακτης συντήρησης των υπογείων δικτύων διανομής και παροχετεύσεων φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών εγκατάστασης, τακτικής και έκτακτης συντήρησης των μετρητικών και των ρυθμιστικών διατάξεων φυσικού αερίου, για τις οποίες εφαρμόζονται οι σχετικές προβλέψεις του άρθρου 7 παρ. 3 του Ν. 2364/1995».

Τι ισχύει λοιπόν ειδικά και μόνο για το Φυσικό Αέριο; Διαβάστε παρακάτω…

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 3 του Άρθρου 7, του ν. 2364/1995: «Η Δ.ΕΠ.Α. Α.Ε., οι Ε.Δ.Α. και οι Ε.Π.Α. για την εγκατάσταση υπογείων δικτύων διανομής φυσικού αερίου, καθώς και οι εταιρείες παραγωγής και διανομής θερμικής ενέργειας για την εγκατάσταση υπογείων δικτύων διανομής θερμότητας, ως και των συστατικών και παραρτημάτων των υπογείων αυτών δικτύων εντός αστικών, ημιαστικών, αγροτικών, βιομηχανικών περιοχών, τεχνολογικών, αιολικών πάρκων, οικισμών και εν γένει περιοχών ή χώρων που χαρακτηρίζονται ή θα χαρακτηρισθούν με οποιονδήποτε τρόπο και ονομασία, δύνανται να χρησιμοποιούν οδούς (ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού τους ως εθνικών, δημοτικών, κοινοτικών, κοινοχρήστων ιδιωτικών), πλατείες, πεζοδρόμια, ερείσματα και γενικά κοινόχρηστους χώρους, καθώς και το υπέδαφος όλων των παραπάνω.

Για τα ανωτέρω εκτελούμενα έργα και για τη διαρκή ή πρόσκαιρη χρήση που αναφέρεται παραπάνω:

α) δεν απαιτείται έκδοση οποιασδήποτε άδειας από οποιαδήποτε δημόσια, δημοτική, νομαρχιακή ή κοινοτική αρχή ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Δήμος Ξάνθης μόνο παραινέσεις μπορεί να κάνει και υποδείξεις στον εργολάβο του έργου και τις αναφορές που ήδη έχει κάνει στον εισαγγελέα… παρεμβάσεις με ασφαλτοστρώσεις δικές του, δεν μπορεί να κάνει στο έργο του Φυσικού Αερίου ο Δήμος Ξάνθης…

Σχετικά Άρθρα