ΡοδόπηΤελευταία Νέα

Έλληνας βουλευτής δέχεται απειλές από το τουρκικό παρακράτος

Διακρατικές διαστάσεις έχει πάρει η συνέντευξη του βουλευτή Ροδόπης (ΚΙΝΑΛ) στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, αφού ο μηχανισμός της Τουρκίας αλλά κι ο μηχανισμός του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής προσπαθούν να τον «εξοντώσουν» πολιτικά, διότι… άσκησε κριτική στον Τούρκο πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου

Διακρατικές διαστάσεις έχει πάρει η συνέντευξη του βουλευτή Ροδόπης (ΚΙΝΑΛ) Ιλχάν Αχμέτ στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη, αφού τόσο ο μηχανισμός της Τουρκίας όσο κι ο μηχανισμός του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στην Ελλάδα προσπαθούν να «εξοντώσουν» πολιτικά τον βουλευτή, διότι τόλμησε να… ασκήσει δημόσια κριτική στον Τούρκο πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου.

Πληροφορίες του «Χ» αναφέρουν πως χθες πραγματοποιήθηκε μάλιστα έκτακτη «σύσκεψη» στο διπλωματικό γραφείου του Μουράτ Ομέρογλου, παρόντων τοπικών πολιτικών που ορέγονται… να λάβουν μερίδιο από τις ψήφους του Ιλχάν Αχμέτ, εάν η δυναμική του πολιτικού μειωθεί. Ο ίδιος ο βουλευτής πάντως, γνωρίζοντας πως η πολιτική του πορεία προέρχεται ευθέως από ψηφοφόρους λόγω του κοινοβουλευτικού του έργου (10.866 ψήφοι στις εθνικές εκλογές 2019) κι όχι χάρη στο προξενείο, δεν διστάζει να τα βάλει δημόσια με τους μηχανισμούς που συντηρεί η Άγκυρα στην περιοχή μας.

Θέση για τα τεκταινόμενα οφείλουν να πάρουν όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, διότι είναι πρωτοφανές, Έλληνας βουλευτής –ανεξαρτήτως θρησκείας- να δέχεται πολιτικές απειλές διότι έσπευσε να δηλώσει δημόσια το αυτονόητο, στο ράδιο Χρόνος 87.5fm: «Η αποστολή του διπλωμάτη είναι να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών, να ενισχύσει την οικονομική διπλωματία και αυτόματα να εξυπηρετήσει κάποιους Τούρκους υπηκόους στην περιοχή. Η αποστολή των προξένων και κάθε διπλωματικού υπαλλήλου δεν είναι να ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον κάθε Τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή ως προς τη μειονότητα, λόγω και της Συνθήκης της Λωζάννης ίσως θεωρηθεί ως ένα σημείο ομαλό. Από εκεί και μετά όμως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας. Ό, τι ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο δεν είναι σύννομο».

Από τη δήλωση αυτή κι έπειτα, ο τοπικός βουλευτής έχει δεχθεί άνευ προηγουμένου «πόλεμο», δημόσια αλλά και παρασκηνιακά, με γραφόμενα στην Τουρκία, με «πληρωμένα» δημοσιεύματα σε επιλεγμένο μειονοτικό Τύπο καθώς επίσης με συναντήσεις σε τουρκικό προξενείο κι όλους «κύκλους» που αποπειρώνται να συνδιαμορφώνουν το πολιτικό γίγνεσθαι στη μειονότητα της Θράκης.


Απειλές
Την επίσημη στήριξη μετέφερε στον τοπικό βουλευτή, ο Ανδρέας Λοβέρδος, τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, με δήλωση: «Κανείς δεν θα πειράξει τον Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ! Τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους απείλησαν με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τη ζωή του Έλληνα Βουλευτή. Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και συντρόφου μας».

Πως δέχεται απειλές, επιβεβαίωσε ο Ιλχάν Αχμέτ, με γραπτή δήλωσή του στον απόηχο της στήριξης Λοβέρδου. «Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λοβέρδο, τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για την στήριξη του προς το πρόσωπό μου, σε μια στιγμή που εκπέμπονται απειλές εις βάρος μου. Στην ουσία είναι απειλές στην ελευθερία έκφρασης και την Δημοκρατία. Ο Ανδρέας ήταν πάντοτε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής. Δεν μας πτοούν όλα αυτά. Προχωρούμε μπροστά, υπηρετώντας τον λαό και τις αρχές μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: xronos.gr

Σχετικά Άρθρα