Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Foodbloggers από ΗΠΑ και Καναδά στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία (ΟΛΥΜΠΟΣ)

-Δημοφιλείς δημοσιογράφοι και foodbloggers από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ανακάλυψαντα «μυστικά» της παραγωγής αυθεντικής φέτας και του αυθεντικού ελληνικού γιαουρτιού.

-Επίσκεψη στο πιο εξελιγμένο εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ.

Ο θεσσαλικός Όμιλος OLΥMPUS / ΕΛΛΗΝΙΚA ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙA A.E. (HD) είχε την τιμή να υποδεχτεί στις εγκαταστάσεις του στα Τρίκαλα, μια ομάδα γνωστών δημοσιογράφων και foodbloggers από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Πρόκειται για μονοήμερη επίσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου, ενταγμένη στο προωθητικό πρόγραμμα της Φέτας «Εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά» υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Ελληνικού Γάλακτος (ΕΛΓΟ).

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εκτεθούν στο βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο ΟΛΥΜΠΟΣ, που δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις πτυχές της παραγωγής τροφίμων. Από την ευημερία των ζώων μέχρι τη μεταφορά, την παραγωγή, τη συσκευασία, την αποθήκευση και την επεξεργασία απορριμμάτων, αξιοποιώντας πάντα την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ (HD) έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 4.000 μικρού μεγέθους Έλληνες κτηνοτρόφους, χτίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις μαζί τους και συλλέγοντας ετησίως περισσότερα από 3 εκατομμύρια λίτρα φρέσκου γάλακτος υψηλής ποιότητας για την παραγωγή ασφαλών και υγιεινών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Όντας ο Νο1 παραγωγός τυριού φέτα, η HD δραστηριοποιείται εμπορικά σε 47 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τις 11 θυγατρικές της να προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων ελληνικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένης της φέτας και του αυθεντικού Ελληνικού γιαουρτιού. Παραδοσιακά προϊόντα που προσφέρουν υψηλή διατροφική αξία σε συνδυασμό με ξεχωριστή γεύση και που έχουν αναγνωριστεί για την εξαιρετική τους ποιότητα από ανεξάρτητους διεθνείς φορείς και οργανισμούς (iTQi, DLG και World Cheese Awards)

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’50 όταν η οικογένεια Σαράντη άρχισε να δραστηριοποιείται στην παραγωγή τυριών και γιαουρτιών. Με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στις παραδοσιακές συνταγές, τα προϊόντα τους άγγιξαν σύντομα την καρδιά των καταναλωτών στη μικρή κοινότητα των Τρικάλων.

Έκτοτε, χάρη στις επιχειρηματικές αρχές της χρήσης προσεκτικά επιλεγμένου γάλακτος και εφαρμογής παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής, επενδύοντας συνεχώς σε υποδομές, ανθρώπους και R&D, λειτουργώντας με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο και εφαρμόζοντας προγράμματα για την καλή διαβίωση των ζώων, η HD έχει εξελιχθεί σε κορυφαία Γαλακτοκομική Βιομηχανία της Ελλάδας. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε από αμιγώς γαλακτοβιομηχανία σε εταιρεία τροφίμων. Η HD έχει υιοθετήσει τα αυστηρότερα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας (BRC, Grade “A”, ISO, IFS) σε συνεργασία με γνωστά Διεθνή Ιδρύματα, ανεξάρτητα εργαστήρια και Πανεπιστήμια.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΩΝ, ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος Όμιλος Γαλακτοκομικών και με κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις κάθε χρόνο, κατέχει ισχυρή ηγετική θέση στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ η εξαγωγική του δραστηριότητα συνεισφέρει πάνω από το 50% των πωλήσεων του Ομίλου.

Η κύρια μάρκα της, η ΟΛΥΜΠΟΣ, είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με τις ελληνικές αξίες και θεωρείται η «ποιοτική» μάρκα στην Ελλάδα, αφού έχει ψηφιστεί ως η σούπερ μάρκα γαλακτοκομικών προϊόντων από τον Έλληνα καταναλωτή τα τελευταία 7 συνεχόμενα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα