Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το Δημοτικό Σχολείο Διομήδειας στα Νησιά Αζόρες. Συγχαρητήρια σε μαθητές και δασκάλους…

Στο νησί Τερσέιρα των Αζορών της Πορτογαλίας βρέθηκε το Δ.Σ. Διομήδειας το διάστημα 2 με 6 Μαΐου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που συμμετέχει με θέμα «Το νερό». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά έξι χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τσεχία κι αυτό ήταν το τρίτο κατά σειρά ταξίδι.

Το σχολείο υποδοχής «Escola Básica Integrada Francisco Ferreira Drummond» επεφύλαξε ένα θερμό καλωσόρισμα για όλες τις χώρες με τους εθνικούς ύμνους και συνέχισε με χορευτικά και μουσικοκινητικά θεάματα (Eικ.1). Έπειτα μέσα από ένα «κυνήγι θησαυρού» ξεναγήθηκαν όλες οι ομάδες στους χώρους του σχολείου.

Υποδοχή με άκουσμα των εθνικών ύμνων των συνεργαζόμενων χωρών

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεταξύ άλλων επισκέψεις σε πεδία όπως στον κόλπο Baía das Mós, (Εικ.2) όπου έγινε Ισπανική απόβαση το 1583, στο εντυπωσιακό ηφαίστειο Algar do Carvão (Εικ.3), στη λίμνη Lagoa das Patas, στα γεωθερμικά σημεία Furnas do Enxofre (Εικ.4) που βγαίνει ατμός από τη γη, στην βόρεια περιοχή του νησιού Biscoitos (Εικ.5) όπου στερεοποιήθηκε ένα μεγάλο ρεύμα λάβας δημιουργώντας βράχια σαν «μπισκότα», στον μεγαλύτερο κρατήρα του ηφαιστείου που δημιούργησε την Τερσέιρα: Serra do Cume, στην πρωτεύουσα του νησιού Angra do Heroísmo που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1983 αλλά και στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Praia da Vitória, όπου μας καλωσόρισε ο δήμαρχος (Εικ.6). Εκτός από τις

παραπάνω επισκέψεις, οι ομάδες των χωρών είχαν και την μοναδική ευκαιρία να σαλπάρουν στον ωκεανό για παρατήρηση φαλαινών και άλλων κητοειδών που κολυμπούν στον Ατλαντικό (Εικ.7).

Baía das Mós

Algar do Carvão: Στο εσωτερικό του ηφαιστείου

Σχετικά Άρθρα