ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Επίσκεψη του ΚΕΣΟ και της Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγ. Παντελεήμων”

Κλιμάκιο του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ)  βρέθηκε στην Μονάδα  Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγ. Παντελεήμων”  το πρωί της Παρασκευής

Το κλιμάκιο του  ΚΕΣΟ και της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ)  βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στην όμορφη ορεινή περιοχής της Ξάνθης, στις προσεγμένες εγκαταστάσεις της Μονάδας  Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγ. Παντελεήμων”  , ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε επίπεδο οπτικών εξετάσεων στους φιλοξενούμενους της μονάδας. 

Το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ), πιστό στις κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης  που έχει δρομολογήσει,  επισκέπτεται διάφορα ιδρύματα της χώρας και εξετάζει τους φιλοξενούμενους σε αυτά και προσφέρει ιατρική εξέταση και δωρεάν γυαλιά οράσεως, σε όσους απαιτείται.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε θερμά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων – Τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε  για την παρουσία τους και  τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους προς τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους.

Μαρία Τάταρη, Γενική Γραμματέας Δ.Σ. ΚΕΣΟ Στηρίζουμε την οικογένεια

Η κ. Τάταρη αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Κέντρου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και μαθήματα δεξιοτήτων,  επισημαίνοντας παράλληλα  ότι το έργο που επιτελείται είναι σπουδαίο. Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία ενώ του πρόσφερε και ένα αναμνηστικό δώρο.

Στέλιος Μυλόβας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωση Οπτικών Οπτομετρών (ΠΕΟΟ)   : Με το ΚΕΣΟ έχουμε αναπτύξει μία μεγάλη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια ελέγχοντας και βοηθώντας ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα

Όπως εξήγησε ο κ. Μυλόβας, όλη αυτή  η δράση και τα προϊόντα που χρειάζονται,  καλύπτονται από δωρεές των μελών  της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών, ανάλογα με την περιοχή που γίνεται η δράση.

Αξίζει να  σημειωθεί ότι τι κλιμάκιο αμέσως μετά επισκέφθηκε το πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης και τις φυλακές Κομοτηνής

Λίγα λόγια για το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) ιδρύθηκε το 1999 με Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Λειτούργησε ως Υπηρεσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την Προεδρία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου αλλά και του σημερινού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Από τον Ιανουάριο του 2013 με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ελλάδος μετατράπηκε σε Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Α.Α) Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα