Ατζέντα Τελευταία Νέα

Έναρξη εγγραφής παιδιών και ΑΜΕΑ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2022

Από τις 06 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των παιδιών και των ΑΜΕΑ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2022. 
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε (5) κατασκηνωτικές περιόδους
διάρκειας εννιά (9) ημερών:
  1η Περίοδος:    09 Ιουλίου       –  18 Ιουλίου   2022         (κατασκηνωτές-ΑΜΕΑ-συνοδοί)
  2η Περίοδος:    20 Ιουλίου       –  29 Ιουλίου   2022         (κατασκηνωτές-ΑΜΕΑ-συνοδοί)
  3η Περίοδος:    31 Ιουλίου       –  09 Αυγούστου 2022     (κατασκηνωτές-ΑΜΕΑ-συνοδοί)
  4η Περίοδος:    11 Αυγούστου –  20 Αυγούστου 2022     (κατασκηνωτές-ΑΜΕΑ-συνοδοί)
  5η Περίοδος:    22 Αυγούστου –  31 Αυγούστου 2022     (κατασκηνωτές-ΑΜΕΑ-συνοδοί)
         
Προϋποθέσεις εγγραφής:
α) Στις Παιδικές Εξοχές γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν την ανάγκη αυτή, ηλικίας 7 έως 15 ετών.
 
β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατόπιν ιατρικής εξέτασης αυτών, με την επίδειξη  των βιβλιαρίων εμβολίων τους, σε Κέντρα Υγείας, στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του ΕΦΚΑ (για τους κατοίκους Αλεξ/πολης και στα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξ/πολης), αλλά και από ιδιώτες Ιατρούς.
 
γ) Σε κάθε παιδί θα δίδεται Δελτίο κατασκηνωτή στο οποίο, εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, μέλη οικογένειας, τηλέφωνο κλ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού.
 
δ) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κλπ.)
 
Κατά την εγγραφή πρέπει να προσκομίζονται:
 

  1. Το Δελτίο Κατασκηνωτή, όπου θα βεβαιώνονται από τον ιατρό τα εμβόλια των παιδιών, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά ή ψυχονευρωτικά νοσήματα και μπορεί να φιλοξενηθεί στην κατασκήνωση.
  2. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός μελών της οικογένειας και ο τύπος της (τρίτεκνη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή κτλ), καθώς και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως ανεργία, απορία, μειονότητα κτλ.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και

 
ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ
 

  • Απόδειξη κατάθεσης 30,00 Ευρώ στον λογαριασμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας με Αριθ. Λογ.: 3010000797902-0 και

ΙBANGR 1608800100003010000797902 και για τους κατοίκους Φερών, Δήμου Σουφλίου, Δήμου Διδ/χου, Δήμου Ορεστιάδας και Δήμου Σαμοθράκης.
 
Εξαιρούνται από το οικονομικό αντίτιμο τα παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών – εφόσον ο ένας γονέας είναι άνεργος – καθώς και τα παιδιά των οικογενειών που δικαιούνται ΚΕΑ.
 
ΜΟΝΟ για τους κατοίκους Αλεξ/πολης, οι εγγραφές θα γίνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αλεξ/πολης [οδός: Καρτάλη 2, 68132 Αλεξ/πολη (κτήριο ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ)].
 
Επίσης, οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
Αιτήσεις θα βρείτε στο επίσημο site του Δήμου Αλεξ/πολης.
 
Τηλ. Επικοινωνίας: 6934702693 Ώρες: 10:00 π.μ. – 13.00 μ.μ.

Ο Πρόεδρος  Δ.Σ.
Κουρτίδης Επαμεινώνδας

Ο  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού,
Παιδείας, Νεολαίας & Φιλοζωίας
Βουρδόλης Θεόδωρος

Σχετικά Άρθρα